Etusivu / Huoneet / Makuuhuone

Makuuhuone

Makuuhuone

0 tuotetta

Näytetään 0 / 0 kpl

Sängyt ja makuuhuoneen kalusteet

Haluaisitko nukkua paremmin? 

Sänky vaikuttaa palautumiseen sekä vireystilaan – hyvät yöunet ovat perusta hyvinvoinnillemme. Vietämme unten mailla jopa kolmasosan elämästämme, joten laadukkaaseen sänkyyn kannattaa todellakin panostaa! Varmistaaksesi hyvät yöunet on pidettävä huoli siitä, että käytössä oleva sänky on juuri sinun kehollesi paras vaihtoehto.  

Laadukkaat sängyt ja patjat takaavat maittavat yöunet, sillä vartalo pääsee lepäämään ergonomisessa asennossa. Keho saa tarvitsemansa tuen eikä esimerkiksi lantioon tai hartioihin kohdistu liikaa painetta. Hyvä sänky on sijoitus, josta terveytesi kiittää! 

Millainen sänky on paras? 

Paras sänky on sellainen, joka tukee kehoasi juuri oikeista kohdin. Sängyn ei ole tarkoitus upottaa, vaan tarjota vartalolle mukava asento, jossa mihinkään kehonosaan ei kohdistu liikaa painetta. Huonossa sängyssä nukkuessa mm. hartiat ja lantio saattavat joutua kestämään liiallista painetta, mikä hankaloittaa selkärangan suorassa pysymistä. 

On siis hyvin yksilöllistä, millainen sänky sopii kenellekin. Paras sänky tarjoaa hyvät yöunet ja saa kehon palautumaan päivän rasituksesta optimaalisesti. Tutustu Maskun valikoimaan ja löydä kestävä sänky makuuhuoneeseesi!

Runkopatja, jenkkisänky vai moottorisänky? 

Sänkymalleista kaikkein perinteisimmät ovat runkopatja, jenkkisänky sekä moottorisänky. Moottorisänky on ominaisuuksiltaan kaikkein monipuolisin, sillä sen päädyt saa säädettyä juuri haluttuun asentoon. Moottorisänky tarjoaa helpotusta mm. kuorsaamiseen sekä refluksitautiin. Jenkkisänky puolestaan on tunnettu muhkeista kerroksistaan ja runkopatjasänkyyn kuuluu nimensä mukaisesti sekä sängyn runko että patja. Sängyn runko on sänkykokonaisuuden vankka perusta. 

Maskusta löytyy lukuisia erilaisia sänkyvaihtoehtoja monenlaisiin tarpeisiin. Voit myös koota sänkysi itse hankkimalla runkopatjan, joustinpatjan sekä petauspatjan. Sänkyä kehystämään löytyy tyylikkäitä sängynpäätyjä. Lisäksi sängyn jalkopäähän voi sijoittaa penkin vaatteiden pukemista varten. 

Toiminnalliset moottorisängyt mahdollistavat patjan asennon muokkaamisen mahdollisimman ergonomiseksi. Meiltä löydät laajan moottorisänkyjen valikoiman, jossa riittää valinnanvaraa. Maskusta saat myös tilaa säästäviä parvisänkyjä ja kerrossänkyjä. Kätevissä vieraspatjoissamme on mm. rahipatjoja sekä pumpattavia patjoja.

Haussa hyvännäköinen sänky? 

Makuuhuoneen sisustuksessa sänky on hyvin hallitseva elementti, joten ei ihme, jos sinulle on tärkeää myös sängyn ulkonäkö. Meiltä Maskusta löydät sänkyjä monessa eri mallissa ja tyylissä. Musta sänky on tyylikäs ja perinteinen valinta, mutta sänky beigellä verhoilulla saattaisi tuoda huoneeseen levollista harmoniaa. Värikäs sänky esimerkiksi keltaisella verhoilulla ei jää keneltäkään huomaamatta!

Millainen patja sänkyyn? 

Sängyt saattavat ulkoisesti näyttää hyvinkin samanlaisilta, mutta todellisuudessa sänkyjen ominaisuuksissa on eroja, jotka vaikuttavat unen laatuun ja kehon palautumiseen. Etenkin jousitus ja valmistusmateriaalit vaikuttavat siihen, miltä sänky tuntuu käytössä. 

Hyvä patja on napakka ja tukeva – tärkeintä on, että se tukee nukkujan vartaloa oikeista kohdista. Siksi nukkujan paino vaikuttaa siihen, millainen patja kannattaa valita. Parisängyn eri puolille voi valita eri kovuusasteet petauspatjaa myöden. Petauspatja tekee nukkumisesta mukavampaa ja se myös suojaa varsinaista patjaa kulumiselta ja likaantumiselta. 

Lue lisää sänkyjen jousituksista ja täytemateriaaleista täältä. 

Minkä kokoinen sänky on hyvä? 

Mieti ensimmäisenä tarvitsetko yhden vai kahden hengen sängyn? Entä kuinka suuri sänky makuuhuoneeseen mahtuu? Suositeltu nukkumaleveys on 90 senttimetriä nukkujaa kohden ja yleisesti sängyt ovat kaksi metriä pitkiä. Esimerkiksi yhdelle henkilölle voi 120 cm sänky olla parempi ratkaisu kuin 90 cm, mikäli tilaa huoneessa on. On hyvä huomioida myös istuinkorkeus, jolloin sängystä pääsee helpommin ylös. 

Mistä sängyt halvalla? 

No tietenkin Maskusta! Laajasta mallistostamme löytyy sänkyvaihtoehtoja eri budjeteille. Tutustu monipuoliseen valikoimaan osoitteessa masku.com tai tule myymälöihimme kokeilemaan eri sänkyvaihtoehtoja. Asiantuntevat myyjämme osaavat kertoa, mikä sänky on juuri sinulle se kaikkein paras valinta! 

Mikäli uuden sängyn hankinnalla on kiire, niin iloksemme voimme kertoa, että varastotuotevalikoimasta löytyvät sängyt saat nopeasti kotiin toimitettuna vain 2-6 arkipäivässä.