Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi 7 Trendiä terassille

7 Trendiä terassille

1. HELPPOHOITOISET KALUSTEET

Polyrottingista valmistetut ulkokalusteet ovat olleet suomalais-ten suursuosikkeja jo jonkin aikaa, koska ne voi huoletta jättää pihalle sateellakin. Hyvin tehdyt polyrottinkikalusteet ovat lähes ikuisia. Projektipäällikkö Janne Vuorinen Maskusta kertoo, että vaihtelunhaluisia varten onkin saatavana tuoleja ja sohvia, joiden irtohupun voi halutessaan vaihtaa. Nykyään myös kalusteiden pehmusteet ovat helppohoitoisia, eikä niitä enää tarvitse rynnätä pelastamaan sadekuuron sattuessa. Laadukas pehmuste on päällystetty vettähylkivällä ja homeenestokäsitellyllä sisustuskankaalla.

 

2. VIHERKASVIT SISÄLTÄ ULOS 

Aikaansa seuraavassa kodissa on nyt paljon viherkasveja, joista ainakin osa siirretään kesän tullen ulos terassille. Mehikasvit, kaktukset ja muut ikivihreät korvaavat myös perinteisiä kesäkukkia istutuksissa. Kesäjuhlien trendikkäin pöytäkoriste on rönsyilevä, huolimattoman näköinen luonnonkukkakimppu.

 

3. RIIPPUTUOLIN SUOSIO JATKUU

Ne, jotka viime kesänä jäivät ilman riipputuolia, hankkivat sellaisen terassilleen nyt. Tuolin voi kiinnittää terassin tai parvekkeen kattoon, mutta vielä suositumpia ovat telineeseen kiinnitetyt riipputuolit, jollaisen voi kantaa vaikka laiturille. Eikä perinteisen puutarhakeinunkaan taru ole vielä lopussa. Se sopii retrotrendiin, jossa kaikki mummolasta tuttu on in.

4. KOTIKUTOINEN ON PARAS

Kaikki itse tehty on nyt pinnalla. Torkkupeitto voi olla itse kudottu jättilangasta tai se voi ainakin näyttää siltä. Amppelit ja kukkaruukut voi muotoilla itse savityökurssilla, ostaa valmiina tai kaivaa esiin mummolan varastosta.  Aidot 1960- ja 1970-luvun tavarat ovat suurinta huutoa. 

 

5. RUSKEAA, VIHREÄÄ JA SINISTÄ

Kodin ilmeen halutaan yhä useammin jatkuvan parvekkeella, terassilla tai pihalla. Siksi sisustuksen trendit näkyvät myös ulkokalusteissa ja somisteissa. Kevään trendiväri on melko räikeä vihreä, mutta myös kaiken sävyiset ruskeat ja siniset tekevät tuloaan. Muotivärejä käytetään etenkin pienemmissä yksityiskohdissa, kuten raheissa, tyynynpäällisissä ja koriste-esineissä.

6. AURINKOPERGOLA ANTAA SUOJAA

Tämän kesän hitti on näyttävä aurinkopergola, jonka aaltoilevaa katoskangasta voi säätää tarpeen mukaan. Vuorinen toteaa, että katos on tarkoitettu suojaamaan auringolta, ei niinkään sateelta. Pergola sopii niin sohva- kuin ruokailuryhmänkin suojaksi. Mo-nelle pihalle kohoaa myös perinteinen paviljonki, jossa usein on kankaiset sivuverhot. Parhaissa huvimajoissa on hyttysverkotkin. Aurinkovarjoissa uutta ovat varjon alle kiinnitetyt led-valaisimet. Hauskan näköistä illan hämyssä.

 

7. YHDISTELMÄT OMAN MAUN MUKAAN

Trendikkäintä on Vuorisen mukaan nyt aitoa rottinkia jäljittelevä polyrottinki, mutta myös mustan, harmaan ja valkoisen ystävät löytävät kalusteista omansa. Kalusteryhmän ei  tarvitse näyttää samalta kuin naapurilla, koska eri sarjojen kalusteista voi koota yhdistelmän vapaasti oman maun mukaan. Moduuleista koottu sohva on aina yksilöllinen. Vuorinen lupaa, että niin pienille parvekkeille kuin isoille pihoillekin löytyy sopivat kalusteet. Myös materiaaleja voi yhdistellä: lepotuolit voivat olla tiikkiä ja sohva polyrottinkia.