Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Näin valitset sopivan kattovalaisimen

Näin valitset sopivan kattovalaisimen

Näin valitset sopivan kattovalaisimen

Kattovalaisimen malli ja tyyli antaa oman säväyksensä huoneen tunnelmalle. Näyttävä ja persoonallinen valaisin toimii upeana yksityiskohtana, kun taas pienet spottivalot katossa eivät varasta huomioita muulta sisustukselta. Kattovalaisimen valinta saattaa joskus tuottaa ylimääräistä päänvaivaa, joten kokosimme avuksesi muutamia vinkkejä, joiden avulla löydät sopivan kattovalaisimen kotiisi.  

1. Minkä kokoiseen huoneeseen valaisin on tarkoitus sijoittaa?

Pieni huone tarvitsee pienemmän valaisimen, kun taas isossa huoneessa valaistuksen tarve on luonnollisesti hieman suurempi. Useammalla lamppupaikalla varustettu kattovalaisin toimii upeasti kookkaassa huoneessa. Siro kattovalaisin sen sijaan saattaa näyttää isossa huoneessa hieman yksinäiseltä, mikäli sitä ei yhdistä muutamaan samanlaiseen. 

2. Huomioi huoneen korkeus

Kattovalaisinta valitessa tulee huomioida myös huoneen korkeus. Suuret riippuvalaisimet saattavat näyttää matalissa huoneissa hassuilta. Korkeisiin huoneisiin sen sijaan kannattaa laittaa kookkaat ja riippuvat valaisimet. Kokeile aina ennen ripustamista, mikä olisi sopiva korkeus riippuvalaisimelle.

3. Valitse mieleinen tyyli

Onko sisustustyylisi moderni, perinteinen, skandinaavinen vai hiukan boheemi? Kattovalaisimen tyyli on hyvä valikoida huoneen muuta sisustusta mukaillen. Bohotyylisiin koteihin sopivat näyttävät rottinkivalaisimet, kun taas industrial-tyylisessä kodissa minimalistiset valaisimet ovat tyylikkäitä. 

4. Polttimotyypillä on väliä

LED-lamput ovat yhä suositumpia, sillä ne kestävät kauemmin ja kuluttavat vähemmän energiaa. Maskun valikoimasta löydät myös Deltacon LED-älylamppuja, joita voi tarvittaessa himmentää. Parhaimpia älylamppuja voi ohjata mobiilisovelluksen avulla, jolloin käyttö on todella vaivatonta. 

5. Mihin valaisin sijoitetaan?

Myös valaisimen sijoittelu vaikuttaa siihen, millainen kattovalaisin on paras valinta. Riippuvalaisin näyttää hyvältä esimerkiksi ruokapöydän yllä tai symmetrisesti keskellä huonetta. Kookkaampi valaisin tulisi sijoittaa n. 60-70 cm pöydän yläpuolelle.

näin valitset kattovalaisimen

Muistilista kattovalaisimen ostajalle: 

  • Varmista, että valoa on riittävästi! Kattolamppujen lisäksi rinnalle kannattaa hankkia pöytävalaisimia ja lattiavalaisimia. 
  • Tarkista ennen kattovalaisimen ostamista, millainen kiinnitys kotisi valaisinpistokkeissa on.
  • Tunnelmavalaistus vai työvalaistus? Valitse valonlähde ensisijaisesti huoneen käyttötarkoituksen mukaan. 
  • Tarkista kattovalaisimen värisävy. Kelvin-asteikko kertoo lampun värilämpötilan. 

Tutustu Maskun monipuoliseen valaisinvalikoimaan ja löydä oma suosikkisi!