Etusivu / Artikkelit / Näin valitset oikean peiton

Näin valitset oikean peiton

Näin valitset oikean peiton

Peittovalinnalla on paljon vaikutusta nukkumismukavuuteesi. Liian muhkea tai väärästä materiaalista valmistettu peitto saattaa saada hikoilemaan, ja liian ohut peitto taas ei ole oikea valinta vilukissoille. Uni ei välttämättä maita parhaalla mahdollisella tavalla, mikäli peittoa ei ole valittu omaa kehoa ja mieltymyksiä kuunnellen. 

Kiinnitä huomio valmistusmateriaaliin 

Peittojen tyypillisimmät täytemateriaalit ovat polyesteri, untuva ja höyhen. Untuva sitoo erinomaisesti lämpöä, mutta myös polyesteristä valmistetuissa laadukkaissa peitoissa on hyvä kyky pitää nukkuja lämpimänä. Höyhenpeittoa valitessa kannattaa huomioida myös se, että höyhen materiaalina rahisee jonkin verran. Täytteen lisäksi peiton päällysmateriaali vaikuttaa käyttömukavuuteen ja kestokykyyn.

Onko valintasi kevyt vai paksu peitto? 

Peittoa hankkiessa on hyvä pohtia, oletko yleensä viluissaan vai hikoiletko herkästi? Vilukissalle sopii parhaiten paksu peitto, kun taas hikoilevan nukkujan ei kannata ostaa liian muhkeaa peittoa. Monella on kesäisin käytössä ohut peitto ja talvella peitto vaihdetaan lämpöisempään. Maskun valikoimasta löydät peittoja jokaiseen tarpeeseen - tutustu valikoimaamme täällä!

Mitä peitto saa maksaa?

Peiton hintaan vaikuttaa kaikkein eniten valmistusmateriaalit. Laadukkaat materiaalit kestävät hyvänä pidempään ja varmistavat, että peitto hoitaa tehtävänsä erinomaisesti. Esimerkiksi untuvatäytteinen peitto on yleensä hieman kalliimpi kuin synteettisistä materiaaleista valmistettu peitto. Hintoja vertailemalla ja tarjouksia seuraamalla löytyy takuulla täydellinen ratkaisu omaan makuuhuoneeseen.

Painopeitosta apua levottomalle nukkujalle

Painopeitto on normaalia painavampi peitto, joka muotoutuu kehon ääriviivojen mukaan. Painopeitto on tuonut monelle helpotusta unettomuuteen ja nukahtamisvaikeuksiin. Peiton sopiva paino valitaan oman kehon painon perusteella. Maskun valikoimasta löytyy 5 kg, 7 kg, 9 kg ja 11 kg painopeittoja. Suositus on, että painopeitto olisi noin 8–12% nukkujan painosta. 

Peiton hoito

Jokapäiväisessä käytössä oleva peitto on hyvä pestä säännöllisin väliajoin. Tavallisesti suositellaan, että peitto pestäisiin noin kaksi kertaa vuodessa. Pese peitto pesukoneessa 60 asteessa ja käytä mieluiten nestemäistä pesuainetta. Pesuainetta voi laittaa hieman vähemmän kuin tavallisesti pyykkiä pestessä (n. 1/3). Lopuksi peitto kannattaa lingota kevyesti.

Peiton säännöllinen peseminen pitää huolen siitä, etteivät pölypunkit ja lika muhi omassa nukkumisympäristössäsi. Hyvin hoidettukaan peitto ei silti valitettavasti ole ikuinen hankinta, vaan se pitäisi silloin tällöin vaihtaa uuteen, mikäli haluaa pitää huolen hyvästä hygieniasta.

Tutustu Maskun peittovalikoimaan ja tilaa omasi suoraan verkkokaupasta. Lähimmästä myymälästäsi saat lisää vinkkejä sopivan peiton valintaan!