Etusivu / Artikkelit / Miten maksimoida vaatekaapin säilytystila? 10 vinkkiä toimivaan vaatekaappiin

Miten maksimoida vaatekaapin säilytystila? 10 vinkkiä toimivaan vaatekaappiin

Miten maksimoida vaatekaapin säilytystila? 10 vinkkiä toimivaan vaatekaappiin

Vaatekaapin säilytystilan maksimointiin on olemassa muutamia niksejä, jotka helpottavat arkea ja pitävät vaatekaapin järjestyksessä. Vinkkiemme avulla luot kaikille vaatteille ja asusteille omat paikkansa ja vältyt jatkuvalta vaatekasojen penkomiselta. 

1. Investoi laadukkaisiin ja kestäviin säilytysratkaisuihin. Vaatteiden tehokkaaseen säilytykseen on olemassa useita tapoja aina tyhjiöpakatuista pusseista koukuilla varustettuihin henkareihin. Selvitä, mikä sopii sinun vaatekaappiisi parhaiten. Voit myös kokeilla sängyn alle sijoitettavia laatikoita, joissa voit säilyttää sesongin ulkopuolisia vaatteita ja tavaroita. Harkitse myös koukkujen tai telineiden lisäämistä ovien takaosaan, jotta saat lisää ripustustilaa. 

2. Merkitse kaikki! Näin löydät tavarat helpommin ja saat vaatekaappisi näyttämään siistimmältä. 

3. Hyödynnä käytettävissä olevat tilat perusteellisesti – älä unohda ovien takaosia, hyllyjen yläosaa ja sänkyjen alla olevia paikkoja. Ripusta pitkät vaatekappaleet, kuten mekot ja takit ylätelineeseen, lyhyet vaatekappaleet, kuten paidat ja hameet alempiin kiskoihin tai koukkuihin. Hyödynnä mahdolliset hyllyt taiteltuja vaatekappaleita tai kenkiä varten. 

4. Hyödynnä vaatekaapin ulkopuolinen säilytystila. Jos sinulla on tavaroita, joita käytät vain satunnaisesti, harkitse niiden säilyttämistä muualla – esimerkiksi parvella tai varastossa. 

5. Ole säälimätön hankkiutuessasi eroon vaatteista, joita et enää käytä – lahjoita ne hyväntekeväisyyteen tai vie kirpputorille. Kierrätä liian suuret tai pienet vaatteet sekä vaatteet, joita et ole käyttänyt pitkään aikaan. 

6. Järjestä vaatteesi tyypeittäin, kuten yläosat, alaosat, mekot, päällysvaatteet jne. 

7. Lajittele vaatteet kauden tai värin mukaan, jotta löydät etsimäsi helposti. Tämä auttaa sinua myös karsimaan vaatekaappiisi vain kaikkein tarpeellisimmat vaatteet. 

8. Ripusta vaatteita niin paljon kuin mahdollista – tämä säästää tilaa ja auttaa vaatteitasi pysymään paremmassa kunnossa pidempään. 

9. Pidä vaatekaappi siistinä: viikkaa vaatteet, kun olet käyttänyt niitä, ja siivoa vaatekaappisi säännöllisesti, jotta pääset eroon kaikesta, mitä et enää tarvitse tai käytä. 

10. Pidä kirjaa siitä, mitä olet varastoinut – tämä on kätevää, jos sinun on joskus haettava jotakin varastosta.

Pienellä järjestelyllä voit hyödyntää vaatekaappitilaa parhaalla mahdollisella tavalla ja pitää kaiken siistinä ja järjestyksessä.

Tutustu Maskun vaatekaappivalikoimaan ja löydä täydellinen yksilö omaan kotiisi edullisesti!