Etusivu / Artikkelit / Näin sisustat tyylikkäästi pienen terassin tai parvekkeen

Näin sisustat tyylikkäästi pienen terassin tai parvekkeen

Näin sisustat tyylikkäästi pienen terassin tai parvekkeen

Kun tilaa ei ole käytettävissä neliötolkulla, on syytä kiinnittää entistä enemmän huomiota sisustuksen suunnitteluun sekä kalustevalintoihin. Pienestä terassista tai parvekkeesta saa ihanan viihtyisän kesäkeitaan, kun tekee valinnat harkiten. Mittanauhallekin tulee käyttöä pohdittaessa, mitkä ratkaisut sopisivat kaikkein parhaiten yhteen ja kuinka paljon tilaa kukin kaluste vie. 

Pienestä terassista saa kuitenkin helposti luotua tyylikkään ja käytännöllisen kesähuoneen. Lopputulos saattaa monesti olla jopa kodikkaampi kuin suuremmissa ulkotiloissa. Yhteensopivat kalusteratkaisut ja tyylikkäät yksityiskohdat tekevät kokonaisuudesta kerrassaan upean! 

Valitse sopivat kalusteet

Haaveiletko rennosta loikoilusta aurinkotuolissa vai seurustelusta hyvässä seurassa? Pienelle terassille tai parvekkeelle ei välttämättä mahdu useita eri kalustekokonaisuuksia, joten kannattaa miettiä, mikä ajanviettotapa on itselle se kaikkein mieluisin. 

Ulkosohvaryhmä on kätevä ratkaisu, sillä se tarjoaa paikan rentoon oleskeluun, mutta myös ateriointi onnistuu sohvapöydän äärellä. Toisaalta kahdelle hengelle suunniteltu ruokapöytä sujahtaa näppärästi lähes minne tahansa. 

Tutustu Maskun terassi- ja parvekekalusteiden valikoimaan täällä

Onko tila avoin vai katettu?

Katettu terassi tai parveke mahdollistaa monenlaisia sisustusratkaisuja sekä huolettomampia materiaalivalintoja. Avonaiseen ulkotilaan sen sijaan kannattaa hankkia vain sellaisia kalusteita ja sisustustuotteita, jotka kestävät paremmin kosteutta sekä kesätuulen tuiverrusta. 

Esimerkiksi lasitettu parveke saa viehättävän ilmeen, kun sinne asettelee sisätiloistakin tuttuja sisustuselementtejä ja tekstiilejä. Myös trendikäs rottinki säilyy hyvänä suojatussa ulkotilassa, mutta avonaiseen ulkotilaan kannattaa hankkia mieluummin polyrottinkikalusteet

Mikä sisustustyyli viehättää eniten?

Kaipaatko terassillesi skandinaavista raikkautta, moderneja ratkaisuja vai bohotyylistä rentoutta? Yhtenäinen kokonaisuus syntyy, kun kaikki sisustusratkaisut tehdään tiettyä tyylisuuntausta silmällä pitäen. Myös värimaailma kannattaa suunnitella etukäteen. 

Pienen terassin sisustus saattaa herkästi näyttäytyä sekavana, mikäli yhdistelee paljon erilaisia materiaaleja, värejä ja tyylisuuntia. Toisaalta ihanan persoonallinen lopputulos saadaan, kun valitaan kalusteet ja sisustustuotteet omaa makua kuunnellen. Sisustuksessa ei ole kiveen hakattuja sääntöjä! 

Panosta yksityiskohtiin

Matot, koristetyynyt, viltit ja lyhdyt tekevät terassin ilmeelle ihmeitä. Kauniit kalusteet ovat kaiken a ja o, mutta pienemmillä yksityiskohdilla tuodaan ilmeeseen lisää vivahteita. Erilaisten tekstiilien avulla terassille saa helposti luotua lämmintä tunnelmaa. 

Tutustu tyylikkäisiin ulkomattoihin: 

Kaikki ulkomatot löydät täältä.

Mikäli valinnanvaikeus iskee tai et osaa päättää, millainen sisustus olisi se kaikkein sopivin, voit ottaa kuvan omasta terassistasi ja käydä kysymässä suosituksia sopivista ratkaisuista Maskun kesäpihoilla, joissa asiantuntevat myyjät mielellään auttavat kaikenlaisissa sisustuspulmissa!