Etusivu / Artikkelit / Siroutta & samettia sohvissa

Siroutta & samettia sohvissa

tuo sisustukseen siroutta ja samettia

Trendikkäin sohva on nyt siro ja verhoilukankaana on käytetty samettia: sinapinkeltaista, terrakottaa, kinuskia, tummansinistä ja havunvihreää.

Uusissa sohvissa on korkeat jalat, pehmeät kulmat ja mukava istuttavuus. Kaikista suosituimpia malleja ovat sirot sohvat, joissa on kapeat käsinojat, tiivistää Maskun Kalustetalon sisustussuunnittelija ja myymäläpäällikkö Anu Kämppi tämän talven sohvatrendit.

Sirot sohvat ovat olleet jo pitkään pinnalla. – Olohuonetta ei haluta täyttää sohvalla, vaan mennään yleensä kevyemmällä mallilla ja ostetaan lisäksi vaikkapa nojatuolit. Anu muistuttaa, että sohva kannattaa aina valita sen mukaan kuinka paljon tilaa on käytettävissä. Avara tila vaatii isompaa sohvaa, mutta pieneen tilaan sopii paremmin kevyt sohva.

VOIMAKKAAN VÄRISET SAMETIT

Verhoilussa sametti on ykköstrendi. Maskun myymälöissä Belluksen mallisohvissa on usein käytetty Belluksen omaa Juke-samettia ja Pohjanmaan kalusteen sohvissa on esillä Lauritzonin Luxor-sametti. – Minä iloitsen sametin uudesta tulemisesta. Sametti on ylellisen pehmeä mutta kestävä materiaali. Se on helppo-hoitoinen ja käytännöllinen kangas, Anu hymyilee.

Tarjolla on kymmeniä toinen toistaan herkullisempiä värejä. – Kovin trendikkäitä ovat sameteissa nyt sinapinkeltainen, terrakotta, kinuski, tummansininen ja havunvihreä, Anu kertoo. Nuoret ja trendejä seuraavat valitsevat rohkeammin värisävyn, mutta moni päätyy edelleen turvallisempiin väreihin: harmaaseen, beigeen tai ruskeaan, joihin voidaan yhdistellä värikkäämpiä tyynyjä. – Täällä myymälässä huomaa kyllä senkin, että ihminen saattaa tulla ostamaan vaikkapa harmaata sohvaa, mutta kun hän näkee täällä tummansinisen sohvan, hän ihastuukin siihen ja päätyy ostamaan sen. Sametin lisäksi nahka on toinen suosittu verhoilumateriaali ja erityisesti konjakinruskea.

Kodintekstiileissä käytetään paljon myös muita maan-läheisiä materiaaleja, kuten pellavaa ja villaa. Sohvaryhmän kruunaa matto, joiden trendit ovat myös muuttuneet. 
– Luonnonmateriaalit ovat matoissakin suosittuja, esimerkiksi juuttimatot ovat nyt kysyttäjä. Yksiväristen karvalankamattojen sijasta kysytään paljon värikkäitä ja kuviollisia mattoja, Anu kertoo.

MILLOIN UUDEN SOHVAN AIKA?

Usein ihmiset tulevatkin sohvaostoksille, kun edessä on asunnon vaihto. – Olisi tosi hyvä, jos ihmisillä olisi mukana pohjapiirros ja mahdollisesti myös valokuvia tilasta, johon sohva on tulossa. Myyjämme pystyvät pohjapiirroksen mukaan mittaamaan, minkä kokoinen sohva tilaan sopisi parhaiten. Suomen suurinta sohvamallistoa myyvän Maskun valikoimasta asiakkaan on mahdollista toteuttaa unelmiensa sohva räätälöimällä se yhteistyössä asiantuntevan myyjän kanssa. Muuton lisäksi uuteen sohvaan vaihdetaan silloin, kun vanha on mennyt huonoon kuntoon, elämäntilanne on muuttunut tai tekee mieli ihan eri tyylistä sohvaa kuin aiempi.

Sohvaa vaihdetaan selkeästi useammin kuin aikaisemmin, mutta edelleen meille saattaa tulla pariskuntia, jotka kertovat, että heillä on kotona kaksikymmentä vuotta vanha sohva, johon he ovat nyt kyllästyneet. Sohvan käyttöikä riippuu sen laadusta. Jos ostaa edullisen sohvan, ei käyttöikä ole yhtä pitkä kuin arvokkaammilla sohvilla. – Tarjolla on edullisia malleja, jotka maksavat vain joitakin satoja euroja. Näiden sohvien käyttöikä ei luonnollisesti ole yhtä pitkä kuin arvokkaammilla sohvilla, mutta ovat hyviä ratkaisuja esimerkiksi opiskelijaboxeihin. Itse suosittelisin ostamaan elämäntilanteeseen sopivan kunnollisen ja pitkäikäisen sohvan, Anu toteaa.

VALITSE MALLI TARPEEN MUKAAN

Sohva kannattaa koeistua hyvin liikkeessä. – Sohvissa on eroja. Toiset mallit ovat ryhdikkäämpiä ja toiset enemmän löhöilyyn soveltuvia. Kannattaakin valmiiksi miettiä, mitä omalta sohvalta haluaa. Istuinmukavuuteen vaikuttaa myös selkänoja, joka voi olla korkea tai matala. – Joskus tila asettaa rajoituksensa, jos sohva sijoittuu esimerkiksi ikkunan eteen, selkänojan pitää ollakin matalaa.

Artikkeliin liittyviä tuotteita

.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......