Etusivu / Artikkelit / Tuotteiden hoito

Tuotteiden hoito

Tuotteiden hoito

Oikeanlaisella hoidolla lisäät kalusteiden käyttöikää. Huoltamalla huonekaluja säännöllisesti saat pidemmän ilon ostamastasi tuotteesta. Myös tahranpoisto kannattaa hoitaa heti vahingon sattuessa, ettei tahra jää muistoksi myöhempiin hetkiin. 

Tutustu laadukkaisiin suoja- ja hoitoaineisiin verkossa tai lähimmässä Maskun myymälässäsi. 

Kankaanhoito

Tekstiilien normaaliin hoitoon kuuluvat sekä pölynpoisto, että puhdistus.

Imuroi viikoittain hankauksen kohteeksi joutuvat tekstiilit, kuten sohvan istuintyynyt, jotta mikrohiukkaset eivät pääse työntymään tekstiilien kuituihin. Mikrohiukkasten liike kuidun sisällä rikkoo kuidun rakennetta, jolloin materiaalin kestävyys kärsii. Pölynpoisto kannattaa suorittaa imurilla, jossa on huonekaluille tarkoitettu pehmeä harjasuutin. 

Tekstiilit, jotka ovat kosketuksissa ihon kanssa, on hyvä pestä huolella vähintään puolen vuoden välein, sillä lika ja hiki tunkeutuvat kuitujen sisään haalistaen ja heikentäen materiaalia. Hien rasvahapot eivät välttämättä näkyviä tahroja, joten tekstiilien puhdistus säännöllisesti kannattaa, vaikka tuote olisi päällisin puolin tahraton.

Erilaisille kangasverhoiluille tarkoitetut puhdistus- ja hoitotuotteet on hyvä hankkia mukaan jo uutta kalustetta ostaessa. Puhdistamalla ja huoltamalla kankaita säännöllisesti, huolehdit siitä, että pintamateriaalit pysyvät raikkaina, puhtaina ja kestävinä. 

Lue tästä, mihin tarkoitukseen eri hoitotuotteet sopivat:

Suoja-aine huolehtii siitä, että kangas säilyttää värinsä ja kestää hyvänä pidempään. Vesipohjainen suihke suojaa materiaalia ruoka- ja juomaroiskeilta sekä hien rasvahapoilta. Suoja-ainekäsittely kannattaa tehdä heti uusille, vielä käyttämättömille kalusteille, jolloin tekstiilikuitujen ympärille muodostuu näkymätön suojakalvo estämään lian ja kosteuden imeytymistä. Uusi käsittely aina myös tahranpoiston ja puhdistuksen jälkeen. Suoja-aine sopii kangaspäällysteisille nojatuoleille ja sohville, sisustustekstiileille, patjoille, matoille ja jopa vaatteille. 

Puhdistusaine auttaa silloin, kun ruokaa tai juomaa läikkyy kalusteiden verhoiluille. Huolellinen puhdistus kannattaa suorittaa myös säännöllisesti, oli kaluste sitten tahraton tai ei. Puhdistuksen avulla pidät kankaiden värit kirkkaina pidempään ja edistät myös kankaan kulutuksen kestoa. Saatavilla myös tehopuhdistusaine haastavampien tahrojen ja lian poistoon.

Koiran- ja kissankarvojen sekä nukanpoistoon paras väline on mini-ihmesieni, joka sopii huonekalujen lisäksi myös asusteille, matoille, patjoille sekä auton ja veneen istuimille. Sientä käytetään kuivana, jolloin se sopii mainiosti myös arempien tekstiilien hoitoon. Käytön jälkeen sieni pestään vedellä ja kuivuttuaan se on jälleen käyttökunnossa.

Hajunpoistaja raikastaa tekstiilit tehokkaasti muutamalla suihkauksella. Suihke neutraloi voimakkaatkin hajut ja sitä voidaan käyttää heti puhdistusaineen jälkeen. Hajunpoistaja sopii sohvien, nojatuolien ja patjojen lisäksi esimerkiksi matoille sekä auton istuimille.

Valmiit hoito- ja tahranpoistosetit ovat kätevä hankinta, sillä ne sisältävät kaikki tärkeimmät tuotteet yhdessä paketissa. Hoitosettejä löytyy sekä kalusteille, että patjoille, mutta paketin tuotteiden avulla puhdistat ja huollat kätevästi myös vaikkapa matot tai kankaiset auton istuimet.

Nahanhoito

Nahkaisille kalusteille on olemassa omat hoito- ja puhdistustuotteensa, joiden avulla pidät nahan värin ja kiillon hyvänä ja estät tahrojen pinttymistä kalusteisiin. Nahanhoitotuotteet on hyvä hankkia valmiiksi kalusteen hankinnan yhteydessä, jolloin pintamateriaalin hoito sujuu alusta lähtien helposti.

Kuten tekstiilipäällysteisten kalusteiden kanssa, myös nahkaiset kalusteet kannattaa suojata ja puhdistaa säännöllisesti. Puhtaana pidetty ja suoja-ainein käsitelty nahkakaluste säilyttää ulkonäkönsä muuttumattomana vuodesta toiseen. Suositeltu puhdistus- ja suojakäsittelyväli nahkakalusteille on kahdesta neljään kertaan vuodessa. Kovassa käytössä olevat kalusteet on hyvä huoltaa hieman useammin. Nahkavaurioiden ennaltaehkäisy on huomattavasti vaivattomampaa, kuin niiden korjaaminen jälkikäteen, joten kalusteesta kannattaa huolehtia.

Nahkakalusteille tarkoitettu suojarasva sopii useimmille nahkatyypeille. Aine tarjoaa tehokkaan suojan öljy-, vesi- ja alkoholipohjaisille tahroille sekä likakertymille. Aine muodostaa nahan pintaan näkymättömän suojan estämättä kuitenkaan nahkaa hengittämästä. Nahan suojaus kannattaa tehdä uuden kalusteen hankinnan yhteydessä sekä säännöllisesti puhdistuksen jälkeen. Suoja-aine hylkii talia sekä hien kertymistä nahan huokosiin, jolloin pinta ei kulu käytössä. Suojarasvan avulla onnistuu myös pienten pintanaarmujen poisto.

Puhdistusainevalikoimistamme löytyy peruspuhdistusaineen lisäksi myös tehokkaampia aineita haastavien tahrojen kanssa taisteleville. Puhdistusaineen avulla poistat likatahrat vaivattomasti ja hellävaraisesti vahingoittamatta nahan pintaa. Hajunpoistajalla neutralisoit ikävät hajut nahkakalusteesta vaivattomasti ja viimeistelet puhdistuskäsittelyn.
Hoitosetti on hyvä ostos kalusteen hankinnan yhteydessä. Setin avulla voit aloittaa nahkakalusteen huollon heti ennen käyttöä, jolloin nahkaverhoilu pysyy kauniina ja iättömänä vuosia.

Puunhoito

Varmista huonekalujesi kestävyys puunhoitotuotteillamme.

Kaikki puiset kalusteet niin sisätiloissa kuin ulkonakin tarvitsevat huoltoa pysyäkseen kauniina ja kestävinä. Hanki kalusteen oston yhteydessä valmis puukalusteiden hoitosetti, joka sisältää kaikki puhdistukseen, hoitoon ja suojaukseen tarvittavat tuotteet. Tuotteet ovat vesipohjaisia sekä ympäristöystävällisiä.

Huonekaluvahan avulla ehkäiset kalusteeseen tulevia halkeamia, kohoumia sekä haalistumia. Puhdista puun pinta ennen vahausta puulle tarkoitetulla puhdistusaineella. Vahakäsittelyn jälkeen kiillota pinta kuivalla, puhtaalla ja pehmeällä harjalla tai pyyhkeellä. Mehiläisvahapohjaiset tuotteet suojaavat kalustetta kosteudelta ja lialta.

Voit ostaa kaikki kankaiden-, nahan- ja puunhoitoon tarvittavat tuotteet Maskun verkkokaupasta tai lähimmästä myymälästämme. Vierailemalla Maskun myymälässä saat myös henkilökohtaista palvelua sekä neuvoja hoitotuotteiden valintaan ja niiden käyttöön.

Artikkeliin liittyviä tuotteita

.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......