Etusivu / Artikkelit / Viihtyisä olohuone - vinkkejä ja ideoita sisustukseen

Viihtyisä olohuone - vinkkejä ja ideoita sisustukseen

Viihtyisä olohuone - vinkkejä ja ideoita sisustukseen

Monille suomalaisille kodin tärkein tila on olohuone, sillä juuri siellä vietetään suuri osa vapaa-ajasta. Sohvalla on ihana rentoutua televisiota katsellen tai yhdessä perheen ja ystävien kanssa seurustellen. Olohuoneen kalusteiden sijoittelu ja tyyli vaikuttavat sisustuksen tunnelmaan merkittävästi. Tässä blogipostauksessa annamme parhaat vinkkimme viihtyisän olohuoneen toteuttamiseen!

1. Laadukas sohva on olohuoneen tärkein kaluste

Hyvä sohva on ehdottomasti olohuoneen kulmakivi. Valitse sohva, jolla on mukava istua ja joka sopii myös rentoutumiseen. Materiaali ja väri riippuvat omasta tyylistäsi, mutta neutraalit sävyt on helppo yhdistellä erilaisiin sisustuselementteihin. Sohvaa valitessa kannattaa myös pohtia, kuinka monta henkilöä sohvalle olisi hyvä mahtua yhtäaikaisesti. U-kulmasohvat ja avokulmasohvat tarjoavat runsaasti tilaa, kun taas pienempiin asuntoihin tai huoneisiin mahtuu paremmin kolmen tai kahden istuttavat sohvat.

2. Leikittele väreillä ja materiaaleilla

Käytä värejä ja erilaisia tekstuureja luodaksesi kiinnostava ilme. Voit lisätä uusia sävyjä koristetyynyillä, tauluilla tai matoilla. Pehmeät tekstiilit tuovat olohuoneen sisustukseen näyttäviä yksityiskohtia ja harmoniaa. Kalusteissa kannattaa yhdistellä rohkeasti erilaisia materiaaleja, kuten puuta, lasia ja kangasta, jolloin ilmeestä tulee astetta vivahteikkaampi.

3. Millaisia ominaisuuksia kaipaat olohuoneen kalusteisiin?

Kiinnostaisiko sohva tai nojatuoli lisämukavuuksilla? Mekanismituolit ja -sohvat tarjoavat poikkeuksellisen lokoisat oltavat, kun selkänojan saa säädettyä juuri haluttuun asentoon. Lisäksi kannattaa valita tv-taso tai senkki, jossa on riittävästi säilytystilaa, jotta saat pelit, lehdet ja muut tavarat aina tarvittaessa pois näkyviltä. Tämä auttaa pitämään tilan siistinä ja viihtyisänä. Sohvan kangasta, mattoja ja muita tekstiilejä valitessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota materiaaleihin. Lapsiperheissä ja lemmikkitalouksissa kestävät ja helppohoitoiset materiaalit ovat erityisen tärkeitä.

4. Panosta valaistukseen

Valaistus vaikuttaa olohuoneen tunnelmaan. Käytä erilaisia valonlähteitä, kuten kattovalaisimia, pöytälamppuja ja kynttilöitä. Sohvan vierustalle sopii kauniisti jalkalamppu, kun taas senkin päällä siro pöytävalaisin näyttää hyvältä. Kattovalaisinta valitessa kannattaa huomioida huoneen korkeus. Korkeaan huoneeseen sopii näyttävät riippuvalaisimet, mutta matalalla huonekorkeudella varustetussa olohuoneessa massiivinen riippuvalaisin saattaa saada tilan näyttämään ahtaalta.

5. Kiinnitä huomio yksityiskohtiin

Yksityiskohdilla ja pienillä sisustuselementeillä viimeistellään olohuoneen ilme. Kalusteet luovat raamit sisustukselle, mutta viimeinen silaus tehdään pienemmillä esineillä ja tekstiileillä. Matot, koristetyynyt, koriste-esineet, taulut ja valokuvat rakentavat kodikkaan ilmeen huoneeseen. Kasveilla puolestaan saa tuotua eläväistä ja luonnonläheistä ilmettä sisustukseen.

6. Sijoittele kalusteet harkiten

Kalusteiden sijoittelulla on suuri rooli siinä, miltä sisustus loppujen lopuksi näyttää ja tuntuu. Liian ahtaasti asetellut huonekalut tekevät tilasta rauhattoman, kun taas liian väljä sijoittelu saattaa saada huoneen näyttämään keskeneräiseltä. Tasapainoa olohuoneen ilmeeseen saat pitämällä huolen siitä, että tilasta löytyy sekä korkeita että matalia elementtejä. Tauluilla, korkeilla vitriineillä, hyllyillä ja riippuvalaisimilla saat luotua tasapainoa matalien kalusteiden, kuten sohvien, nojatuolien ja sohvapöytien rinnalle.

Tutustu Maskun monipuoliseen mallistoon ja löydä juuri sinun tarpeisiisi sopiva sisustus kodin jokaiseen huoneeseen!

Artikkeliin liittyviä tuotteita

.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......