Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Pitkää ikää patjoille ja istuinkalusteille!

Pitkää ikää patjoille ja istuinkalusteille!

Pitkää ikää patjoille ja istuinkalusteille!

Patjat ja sohvat kestävät aikaa ja kulutusta, kunhan niiden hoitoon käyttää hieman aikaa ja vaivaa. Älä kuitenkaan pelästy, joka päivä ei tarvitse olla puunaamassa! Ota tästä haltuun helpot täsmävinkit kalusteiden hoitoon.

Patja pysyy puhtaana ja raikkaana pienellä vaivalla:

 • Imuroi patja säännöllisesti. Käytä imurissa tekstiileille tarkoitettua suulaketta. Viikoittainen imurointi on hyvä rutiini, sillä muutoin mikrohiukkaset tunkeutuvat tekstiilien kuituihin rikkoen kuidun rakennetta.
   
 • Tuuleta patja ulkona raikkaassa ilmassa muutaman kerran vuodessa. Älä kuitenkaan tamppaa patjaa.
   
 • Tuulettaessa huomioi patjan materiaali: Pakkanen ei sovi lämpömuovautuville materiaaleille.
   
 • Patjat kannattaa kääntää pari kertaa vuodessa. Näin patjoihin kohdistuva rasitus jakautuu tasaisemmin ja patjan ominaisuudet säilyvät hyvänä pidempään.
   
 • Petauspatja kannattaa vaihtaa säännöllisesti, noin viiden vuoden välein. Käytössä petauspatja kannattaa myös suojata pestävällä patjansuojuksella. 
   
 • Petivaatteiden säännöllinen vaihto on myös tärkeää. Anna patjojesi tuulettua hetki petivaatteiden vaihdon yhteydessä.
   
 • Runkopatjan jalkojen kiinnitys kannattaa myös tarkistaa pari kertaa vuodessa ja kiristää tarvittaessa. Kun siirrät sänkyä, älä raahaa vaan nosta sänky irti maasta, sillä maata pitkin siirtäessä kiinnitys voi vaurioitua.

Sohvat ja nojatuolit kiittävät huolenpidosta

Kalusteet kestävät hyvänä todella pitkään pienellä vaivalla. Sen sijaan, että kieltäisit puolisoa, lapsia tai lemmikkejä nauttimasta sohvan tuomasta rennosta fiiliksestä, tee seuraavat huoltotoimenpiteet ajatuksella:

 • Imuroi sohvat ja nojatuolit viikoittain. Näin estät hiukkasten tunkeutumisen kalusteen sisuksiin. Käytä imuroidessa pehmeää harjasuutinta.
   
 • Ihon kanssa kosketuksiin joutuvat tekstiilit on hyvä pestä huolellisesti vähintään puolen vuoden välein. Lika ja hiki tunkeutuvat kuitujen sisään haalistaen ja heikentäen materiaaleja. Pesu kannattaa suorittaa, vaikka kaluste päällisin puolin näyttäisi tahrattomalta, sillä hien rasvahapot eivät aina aiheuta näkyviä tahroja. Kunnon pesu pari kertaa vuodessa pidentää kalusteen ikää huomattavasti.
   
 • Uutta kalustetta ostaessa sopivat puhdistus- ja hoitotuotteet on hyvä hankkia jo valmiiksi mukaan. Uusi kaluste kannattaa myös ennen käyttöönottoa käsitellä suoja-aineella tai ostaa tehdassuojaus jo tilausvaiheessa.
   
 • Myös nahkaiset kalusteet kannattaa suojata ja puhdistaa säännöllisesti. Hyvin pidetty nahkakaluste pysyy uudenveroisena vuodesta toiseen. Suosittelemme nahkakalusteille käsittelyä kahdesta neljään kertaan vuodessa. Kovassa käytössä olevat kalusteet voi toki huoltaa vielä useammin.
   

Mutta erilaisia aineita on niin paljon. Mitä niillä tehdään?

Huonekalujen huolto ei onneksi ole avaruustiedettä, joten ei hätää. Kalusteiden huoltoon kuuluvat suoja- ja puhdistusaineet ovat täsmätuotteita ja niillä kaikilla on oma, yksinkertainen tarkoituksensa. Oikeat tuotteet kannattaa napata mukaan jo kalusteen hankinnan yhteydessä. Tässä vielä eri aineet pähkinänkuoressa:

 • Suoja-aineen avulla huolehditaan, että kangas tai nahka säilyttää värinsä ja kestää hyvänä pidempään. Suojattu materiaali hylkii ruoka- ja juomaroiskeita sekä hien rasvahappoja. Kaluste kannattaa käsitellä ensimmäisen kerran jo ennen käyttöönottoa ja käsittely on hyvä uusia aina tahranpoiston ja puhdistuksen jälkeen.
   
 • Puhdistusainetta käytetään silloin, kun kalusteelle läikkyy esimerkiksi ruokaa tai juomaa. Suositeltavaa on kuitenkin myös puhdistaa koko kaluste säännöllisesti. Puhdistuksen avulla verhoilu säilyttää värinsä ja kestää paremmin kulutusta. Haastavat tahrat lähtevät tehopuhdistusaineen avulla.
   
 • Hajunpoistajaa tarvitaan joka kodissa, mutta etenkin lapsi- ja lemmikkiperheissä. Suihkeena myytävä hajunpoistaja raikastaa tekstiilit ja sitä voidaankin käyttää viimeistelyyn heti puhdistuksen jälkeen. 
   
 • Mini-ihmesieni on loistava väline lemmikkien karvojen sekä nukan poistoon. Sientä käytetään kuivana, joten se sopii myös aroille tekstiileille. Käsittele ihmesienellä huonekalujen lisäksi myös matot, asusteet ja vaikka auton ja veneen istuimet.
   
 • Huomioi, että nahkaisille kalusteille on omat tuotteet. Käyttöperiaate näissä on kuitenkin sama.
   

Kodin siivoaminen sekä kalusteiden huoltaminen on yksinkertaista, mutta palkitsevaa. Tahraisten ja omituisilla tuoksuilla höystettyjen kalusteiden sijaan voit nauttia raikkaista, kirkasvärisistä ja taatusti puhtaista kalusteista pitkään!

Tutustu Leather Masterin vesipohjaisiin ja turvallisiin huonekalujen hoitotuotteisiin verkossa tai myymälöissämme. Autamme mielellämme oikeiden tuotteiden valinnassa ja neuvomme tuotteiden käytössä.