Etusivu / Artikkelit / Millainen sohva sopii lemmikkitalouksiin?

Millainen sohva sopii lemmikkitalouteen?

Millainen sohva sopii lemmikkitalouteen?

Miten valitaan sohva, joka ei ime likaa koirantassuista tai hätkähdä kissan tassuttelua? Tässä blogipostauksessa annamme parhaat vinkkimme lemmikkitalouksiin sopivien sohvien valintaan! 

1. Helppohoitoisuus on tärkeää 

Valitse sohva, jonka päällinen on helppo pitää puhtaana. Esimerkiksi Maskusta saatavat AquaClean-kankaat ovat erinomaisia vaihtoehtoja lemmikkitalouksiin, sillä kankaiden pinnassa oleva näkymätön molekyylikerros estää lian imeytymisen tekstiilin pintaan. Kuraiset koirantassutkaan eivät siis ole AquaClean-kankaalla verhoillun sohvan tuho. 

2. Kestävät materiaalit 

Vahvat ja kestävät materiaalit säilyvät hyvänä pitkään ja ovat ihanteellisia myös lemmikkiperheisiin. Laadukas verhoilu, tukeva runko ja kimmoisat pehmusteet pitävät huolen, ettei sohva menetä ryhtiään ja kaunista ulkonäköään. Painavan koiran löhöily saattaa aiheuttaa kuopan heikkolaatuiseen sohvaan ja kissan terävät kynnet reikiä verhoiluun, mikäli kangas ei ole riittävän vahvaa. Maskusta löydät lukuisia erilaisia verhoiluvaihtoehtoja, jotka on suunniteltu kestämään kovaakin käyttöä! Laajaan kangasvalikoimaamme pääset tutustumaan lähimmässä Masku-myymälässäsi.

3. Irrotettavat päälliset 

Irrotettavat ja koneessa pestävät päälliset helpottavat eläinten aiheuttamien tahrojen ja hajujen poistamista sohvasta. Konepestävät päälliset saat puhtaaksi vaivattomasti ja näin ollen pidennät myös sohvan käyttöikää. 

4. Vältä herkkiä värejä 

Vaaleat sohvat ovat kauniita, mutta ne eivät välttämättä ole paras valinta lemmikkitalouksiin. Valitse mieluummin tummempi väri, joka piilottaa karvat ja tahrat paremmin. Jos kuitenkin haluat vaaleamman sohvan, kannattaa valita sellainen, jonka kankaassa on hieman tekstuuria ja värivaihtelua. Sileäpintainen ja täysin yksivärinen kangas nostaa tahrat herkemmin esiin. 

Vinkki! Käytä torkkupeittoja sohvan suojana 

Kauniit torkkupeitot ovat erinomainen tapa suojata sohvaa lemmikkien aiheuttamilta vahingoilta. Torkkupeitto tuo kaunista ilmettä sisustukseen ja se on helppo heittää pesukoneeseen aina tarpeen vaatiessa. Maskusta löydät laajan valikoiman erivärisiä torkkupeittoja!