Etusivu / Artikkelit / Parhaat työtuolit kotona työskentelyyn - miten valita kotitoimiston työtuoli?

Parhaat työtuolit kotona työskentelyyn - miten valita kotitoimiston työtuoli?

Parhaat työtuolit kotona työskentelyyn - miten valita kotitoimiston työtuoli?

Kun työskentelet kotoa käsin, mukava työtuoli on avainasemassa tuottavuuden kannalta. Laadukas toimistotuoli tukee selkääsi ja mahdollistaa hyvän ergonomian. 

Näin valitset sopivan työtuolin
  • Ota huomioon työpöytäsi korkeus ja varmista, että valitsemasi tuolin korkeutta voi säätää. 

  • Millainen materiaali työtuolissa olisi paras? Toiset suosivat kangasta ja toiset taas jämäkkää nahkaa. Myös verkkomateriaaleja käytetään työtuoleissa. 

  • Mitkä erityisominaisuudet ovat sinulle tärkeitä? Kaipaatko niskatukea tai säädettäviä käsinojia? 

Kun sinulla on hyvä yleiskäsitys siitä, millaista yksilöä etsit, löydät helpommin oikean työtuolin kotona työskentelyyn. Etätyöskentelystä tulee sujuvampaa, kun tuoli on valittu oman kehon tarpeiden ja mittasuhteiden mukaan.

Työtuolin valintaan vaikuttaa myös budjetti. Huippulaadukkaat työtuolit kestävät hyvänä pitkään. Esimerkiksi korkealaatuisista materiaaleista valmistettu Stressless Metro Office on tyylikäs ja kestävä valinta kotitoimiston työtuoliksi.

Edullisempi Art-työtuoli sopii myös mainiosti kotitoimistoon. Tämä kaunis työtuoli ei sotke kodin muuta sisustusta, vaan sulautuu huoneeseen kuin huoneeseen tyylikkäästi.

Näin löydät oikean työskentelyasennon 

Myös kotitoimistossa ergonomia on avainasemassa mukavan ja tuottavan työpäivän kannalta. Siksi on tärkeää, että valittu tuoli sopii käyttäjälleen optimaalisesti. Ensiksi kannattaa varmistaa, että tuoli on oikean kokoinen. Hyvässä istuma-asennossa selkä on selkänojaa vasten 90 asteen kulmassa, jalat tasaisesti lattialla ja polvet 90 asteen kulmassa. Jos tuoli on liian suuri tai liian pieni, hyvän asennon säilyttäminen on vaikeaa. Istuimen korkeus kannattaa säätää siten, että jalat ovat tasaisesti lattialla.  

Säädettävä selkänoja työtuolissa pitää huolen siitä, että selkäsi pääsee asettumaan hyvään asentoon. Lisäksi säädettävä selkänoja mahdollistaa asennon vaihtelun. Joissakin tuoleissa on myös säädettävä niskatuki sekä säädettävät käsinojat. 

Mitä muuta huomioida työtuolin hankinnassa? 

Työtuolia valitessa kannattaa kiinnittää huomio mittoihin, jotta tuoli sopii mutkattomasti työtilaasi. Useimmat tuolit on suunniteltu siten, että ne mahtuvat vaivatta tavallisen työpöydän alle, mutta jos sinulla on pienempi tila tai haluat kompaktimman tuolin, etsi sopivia malleja mitoituksen perusteella. 

Lisäksi kotitoimiston työtuolilta toivotaan usein myös tyylikästä ulkonäköä. Sisustukseen sopiva työtuoli ei riko kodin harmoniaa, vaan täydentää sitä ihanteellisesti. Valitse työtuolin väri siten, että se sopii huoneen muuhun sisustukseen kauniisti. 

Kurkkaa Maskun toimistotuolivalikoima ja löydä ergonominen työtuoli etätyöskentelyyn! Lähimmässä Masku-myymälässäsi saat asiantuntevilta myyjiltämme apua oikeanlaisen työtuolin valintaan.