Etusivu / Artikkelit / Säädettävä työpöytä pitää huolen ergonomiasta

Säädettävä työpöytä pitää huolen ergonomiasta

Säädettävä työpöytä pitää huolen ergonomiasta

Etätyön yleistyttyä myös työpöydät kodeissa ovat kasvattaneet suosiotaan. Valitettavan moni päätyy silti työskentelemään pitkän päivän ajan epäergonomisesti keittiön pöydän äärellä. Säädettävä työpöytä on loistava ratkaisu, kun haluat käyttöösi pöydän, joka soveltuu useammalle eri käyttäjälle ja mahdollistaa myös työasennon vaihtamisen aina, kun paikkoja alkaa kolottaa. Sähkökäyttöisen tietokonepöydän saat säädettyä sopivaan asentoon vain napin painalluksella. 

Rintaluoman kotimainen säätöpöytä on ekologinen valinta

Maskun valikoimasta löydät runsaan kattauksen erityylisiä työpöytiä erilaisiin tarpeisiin. Kotimainen Rintaluoma valmistaa käytännöllisiä Taimi- ja Terho-kalusteita niin kotiin kuin konttorillekin. Rintaluoman kalusteiden ehdottomana valttina on niiden ekologinen ja kestävä valmistustapa. Vastuullisesti valmistetut kalusteet syntyvät Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevassa tehtaassa, jonka pyörittämisessä hyödynnetään uusiutuvaa aurinkoenergiaa. Myös yrityksen käyttämän puukasvuston uusiutumisesta pidetään tiivisti huolta. 

Rintaluoman edullinen korkeussäädettävä pöytä sopii myös tyylinsä puolesta lähes minne tahansa. Voit valita värivaihtoehdoista oman kotisi sisustukseen sopivimman. Kapea säätöpöytä on helppo sijoittaa esimerkiksi seinän viereen tai avonaisempaan tilaan. Siro tietokonepöytä ei tee tilaa raskaan näköiseksi, vaan pitää huoneen ilmeen mukavan keveänä.

Seisten työskentely tekee hyvää terveydelle

Säätöpöydästä on myös terveyshyötyjä, sillä tutkimusten mukaan istualtaan työskentely passivoi monia kehon toimintoja. Pitkäaikainen istuminen saattaa myös pahentaa niska-hartiakipuja. Siksi onkin hienoa, että säädettävä työpöytä mahdollistaa päätetyöskentelyn myös seisoma-asennossa. Seisaaltaan työskentely lisää vireystasoa ja näin ollen vaikuttaa samalla tehokkuuteen. 

Säädettävän tietokonepöydän päälle asettelet läppärin tai isommankin näytön sopivasti katseen korkeudelle, kun haluat työskennellä seisten. Kätevän säätöominaisuuden ansiosta pöytä soveltuu niin pidemmille kuin lyhemmillekin henkilöille. Sähköpöydän korkeutta on helppo säätää istuma- ja seisomatyöhön sopivaksi aina tarpeen mukaan. Asennon vaihtelu virkistää ja tuo uutta draivia työntekoon! 

Viisi vinkkiä seisomatyöskentelyyn: 
  1. Säädä työpöydän korkeus sopivaksi. Optimaalisesti säädetty työpöytä tukee käsiä ja kyynärpäitä. 

  2. Seiso riittävän lähellä työpöytää, jottei asennosta tule liian kurkotteleva 

  3. Vaihtele työpöydän korkeutta tarpeen vaatiessa 

  4. Tee lyhyitä taukojumppia aina silloin tällöin 

  5. Käytä jalkojen alla pehmoista ja ergonomiaa parantavaa työpistemattoa

Tutustu Maskun valikoimaan ja päivitä kotitoimistosi kerralla kuntoon

Säätöpöydän lisäksi löydät Maskusta myös kaiken muun tarpeellisen viihtyisän työympäristön luomiseen. Ergonomiset ja laadukkaat työtuolit sopivat säätöpöydän rinnalle tyylikkäästi, kuten myös ryhtiä kohentava satulatuoli. Monipuolisesta työtuolivalikoimastamme löytyy takuulla jokaiselle jotakin. 

Käytännöllisessä toimistossa on ehdottomasti riittävästi tilaa toimistotarvikkeille, mapeille ja papereille. Hyllyt, kaapit ja lipastot kätkevät sisälleen nekin tavarat, jotka haluaisit pois silmistä. Kätevästä avohyllystä on helppo napata tarvittavat asiakirjat näppärästi esiin. Katso löytyisikö valikoimastamme sopiva kaappi tai senkki sinun kotitoimistoosi! 

Mikäli etsit säädettäviä työpöytiä tai muita kalusteita yrityksesi toimitiloihin, kannattaa olla yhteydessä Maskun yritysmyyntiin. Henkilökunnan työergonomiaan satsaus kannattaa aina ja lisää työhyvinvointia merkittävästi. 

Miksi säädettävä työpöytä on paras ratkaisu?
  • Saat vaihdettua asentoa aina tarpeen mukaan 

  • Säätöpöytä sopii niin pidemmille kuin lyhemmillekin henkilöille 

  • Myös seisaaltaan työskentely onnistuu mainiosti 

  • Saat sovitettua työpöydän yhteyteen minkälaisen tuolin tahansa 

  • Vartalosi kiittää erinomaisesta ergonomiasta