Etusivu / Artikkelit / Puutarhan sisustus: 7 vinkkiä & ideaa viihtyisään puutarhaan

Puutarhan sisustus: 7 vinkkiä & ideaa viihtyisään puutarhaan

Puutarhan sisustus: 7 vinkkiä & ideaa viihtyisään puutarhaan

Kesä kutsuu ulos nauttimaan arjen hetkistä! Oma terassi muuntuu viihtyisäksi olohuoneen jatkeeksi, kun sen sisustaa mukavuutta ja käytännöllisyyttä vaalien. Luo vinkkiemme avulla upea sisustus puutarhaan ja vietä kesäsi parhaissa mahdollisissa puitteissa!

1. Aloita puutarhakalusteiden valinnasta ja huollosta

Tilaan sopivat puutarhakalusteet ovat kaiken a ja o terassin sisustusta suunniteltaessa. Katetun ulkotilan kalustevalinnoissa ei tarvitse olla yhtä tarkkana kuin avoimen ulkotilan kalustevalintoja pohtiessa. Ulkokäyttöön sopivat materiaalit, kuten polyrottinki ja tiikki kestävät mainiosti vaihtelevia sääolosuhteita sekä kosteutta. 

Mikäli sinulla on puutarhakalusteet jo entuudestaan, kannattaa ne huoltaa talven jälkeen. Ulkokalusteiden säännöllinen käsittely pitkittää käyttöikää sekä parantaa ulkonäköä. Esimerkiksi ulkokäyttöön suunnatut tekstiilit ja puupinnat on hyvä suojata käsittelyaineella, jotta kesäsateet eivät pilaa kalusteita. 

Haluaisitko puutarhaasi: 

Vai jotakin muuta

2. Poimi kiinnostavia yksityiskohtia sisustukseen

Ulkomatot, pehmusteet, ruukut ja lyhdyt piristävät mukavasti puutarhan sisustusta. Asettelemalla pienesineitä ja tekstiilejä puutarhan sisustukseen, saat ihanan kodikkaan lopputuloksen. Esimerkiksi luonnonkuitumatot, kuten juutti- ja hamppumatot ovat hyviä valintoja katettuihin ulkotiloihin. Myös pehmusteilla ja tyynyillä luot lisää lempeyttä puutarhan ilmeeseen. 

Puutarhan sisustuksessa ei kannata kangistua kaavoihin, vaan kokeilla rohkeasti erilaisia ratkaisuja. Päästä luovuutesi valloilleen ja kokeile sisätiloistakin tuttuja sisustustyylejä myös ulkona! 

Puutarhan sisustukseen sopivia poimintoja mallistostamme: 

3. Järjestä tilaa aktiviteeteille

Puutarhan parasta antia on sen tarjoamat mahdollisuudet kaikenlaiseen kesäpuuhasteluun. Kompaktin kokoinen kasvihuone tarjoaa mahtavat mahdollisuudet innokkaalle viherpeukalolle, kun taas kokki kolmosen suosikkeihin lukeutuu kätevä kesäkeittiö sekä laadukkaat grillaustarvikkeet

Mikäli kesänviettoosi kuuluu pihapelit, on niitä varten hyvä järjestää reilusti tilaa. Riemukasta tekemistä lapsille tuo suuri trampoliini, jossa jaksaa pomppia ja temppuilla tuntitolkulla.  

Löydät Maskun valikoimasta lukuisia vaihtoehtoja puutarhassa puuhasteluun – katso ainakin nämä: 

4. Piristä tilaa kasveilla ja kukilla

Mitä olisikaan puutarha ilman kukkia? Erilaisilla kukkaistutuksilla ja kasveilla saat puutarhan tunnelmasta ainutlaatuisen. Värikkäät kukat, köynnöskasvit ja ruukkuistutukset tekevät ulkotilojen ilmeelle ihmeitä. Kukkia on mukava sijoittaa myös sohvapöydälle, aurinkotuolin viereen tai ruokailuryhmän yhteyteen. Oksat ja luonnonkukat näyttävät upeilta maljakkoihin aseteltuina.

Tyylikkäitä ratkaisuja kukkien sijoitteluun:

5. Huolehdi mukavuudesta

Jotta puutarhassa olisi mahdollisimman ihana viettää aikaa, on sen tarjottava rentoon oleskeluun sopivat puitteet. Mukavat ja kestävät kalusteet tarjoavat paikan kesän parhaimmille hetkille. Ruokailuun soveltuvien kalusteiden lisäksi puutarhassa onkin hyvä olla myös paikka loikoilua ja seurustelua varten. 

Esimerkiksi tilava ulkosohva tarjoaa viihtyisän ajanviettopaikan suuremmallekin seurueelle. Aurinkotuolissa tai riippukeinussa sen sijaan saa pötkötellä ihan omassa rauhassa.  

Sopisiko jokin näistä sinun puutarhasi sisustukseen? 

6. Hanki sopivat säilytyskalusteet ulos

Sisätiloja sisustettaessa säilytyskalusteiden hankinta on itsestäänselvyys, mutta tiesitkö, että myös ulkotiloja varten löytyy tyylikkäitä säilytysratkaisuja? Pihapelit, kukkalapiot, viltit ja muut tavarat saat näppärästi talteen reilun kokoiseen säilytyslaatikkoon.  

Mikäli säilytyslaatikko ei kuitenkaan riitä tarpeisiisi, voit sijoittaa pihallesi myös itse kasattavan vajan, joka järjestää hyvän paikan ruohonleikkureille, pyörille ja muille kookkaamille tavaroille. Säänkestävä pihavaja sopii ulkokäyttöön ympäri vuoden.

Säilytysratkaisuja ulkotiloihin:

7. Viimeistele puutarhan sisustus tunnelmallisella valaistuksella

Illat pimenevät jo heinäkuussa, mutta terassilla tunnelmointi jatkuu pitkälle syyskuuhun saakka. Siksi yksi puutarhan sisustuksen tärkeimmistä kulmakivistä on idyllinen valaistus. Ulkokäyttöön soveltuvat lamput valaisevat tilaa tarvittaessa enemmänkin, mutta myös lyhdyillä saat luotua puutarhaasi taianomaisen tunnelman.

Katso sopisiko jokin näistä sinun puutarhasi sisutukseen?

Tutustu Maskun kattavaan puutarhakalustevalikoimaan verkkokaupassa tai poikkea kesäpihoillamme ihastelemassa tarjontaa!