Etusivu / Artikkelit / Kesäkalusteiden huolto

Kesäkalusteiden huolto

Kesäkalusteiden huolto

Näillä keinoilla varmistat, että pihakalusteet ovat tikissä koko kesän


Puiset kesäkalusteet kaipaavat öljyä. Pihakalusteöljy kannattaa hankkia samasta paikasta kuin kalusteetkin, sillä vääränlainen öljy voi jättää pinnan tahmeaksi tai synnyttää jopa hometta.

Öljyn tarkoitus on ennaltaehkäistä vaurioita. Se suojaa kalusteiden pintaa kosteudelta ja palauttaa niiden kauniin värin. Katoksessa olevat puukalusteet on hyvä öljytä kerran tai kaksi kesäkauden aikana, taivasalla säilytettävät kalusteet kahdesta kolmeen kertaan.

Kesän aikana kalusteet kannattaa pitää kuivina ja puhtaina, sillä likainen pinta sitoo kosteutta ja edistää homeen syntymistä. Pieni kesäsade ei vielä haittaa, mutta Suomen kesään kuuluvat pitkät sadejaksot tekevät kyllä tehtävänsä. Tällöin puiset kalusteet tulee ehdottomasti suojata.

Maalatut puukalusteet on niin ikään hyvä pitää suojassa kovilta sateilta. Huolloksi näille riittää puhtaanapito sekä tarpeen mukainen huoltomaalaus.


Polyrottinkiset ja muoviset kalusteet ovat huolettomia


Polyrottinkikalusteet sekä puujäljitelmät, kuten aintwood, nonwood ja easywood, ovat materiaaleina hyvin huolettomia. Näiden hoito vaatii lähinnä puhtaanapitoa sekä suojausta. Teräksinen runkomateriaali kannattaa pitää visusti poissa sateesta, kun taas alumiinirunko on huoleton.

Muovipintaiset kalusteet on hyvä käsitellä muoville tarkoitetulla hoitoaineella, sillä se ehkäisee rasvatahroja. Kalusteita ei kannata säilyttää suorassa auringonpaisteessa, sillä se saattaa haalistaa värejä etenkin edullisimmissa polyrottinkikalusteissa. Voimakkaasti säteilevä aurinko tekee tepposensa myös kalusteiden pehmusteille, laadukkaatkin ulkokalusteisiin suunnitellut kankaat haalentuvat porottavan auringon alla.

Pitkään jatkuva kosteus on uhka myös kankaisille aurinkovarjoille. Aurinkovarjon sulkeminen sateella, kovalla tuulella ja silloin, kun et itse ole paikalla, on suotavaa. Kova tuuli tarttuu helposti varjon alle ja saattaa harmillisesti hajottaa mekanismin.


Kun talvi tekee taas tuloaan


Kun syksy jälleen koittaa, öljyä puukalusteet, kuivata ne huolellisesti ja siirrä talvisäilöön. Paras talvisäilytyspaikka on kuiva ja viileä tila. Kalusteita ei kannata peittää talven ajaksi, sillä peitteen alla kosteus elää ja puupinta saattaa alkaa homehtua.

Muovi- ja polyrottinkikalusteiden säilytykseen riittää lumeton ja vedetön tila, sillä tuotteet kestävät pakkasta hyvin. Pehmusteiden säilytyksessä kannattaa ottaa huomioon, että tilan tulee olla kuiva ja tuulettuva.

Huolehdi myös paviljongin katto talveksi pois ulkoa, ettei lumi paina runkoa tai kattoa hajalle. Katon voit säilyttää hengittävässä ja kuivassa tilassa, samoin kuin kesäkalusteiden pehmusteetkin. Runko on parhaassa suojassa, kun sen purkaa osiin ja laittaa talvisäilöön. Mikäli tilaa ei löydy, runko kannattaa öljytä huolellisesti ennen talven tuloa.

Nautit kesäkalusteista vuosia, kun toisinaan annat niille hieman huomiota ja huolenpitoa. Tutustu kesäkalusteiden hoitoaineisiin myymälässä tai verkkokaupassa.

Artikkeliin liittyviä tuotteita

.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......