Etusivu / Artikkelit / Sohvan käyttöiän maksimointi

Sohvan käyttöiän maksimointi

Sohvan käyttöiän maksimointi

Olohuoneen rakkain ja käytetyin huonekalu on usein sohva. Sohva tarjoaa ihanan paikan päiväunille, leffamaratoneille ja perheen kanssa seurustelulle. Nappaa talteen Maskun huoltovinkit, jos haluat, että sohvasi kestää hyvänä mahdollisimman pitkään! 

1. Investoi laatuun  

Kun ostat uutta sohvaa, satsaa laatuun. Ensiluokkaisista materiaaleista valmistetut sohvat kestävät hyvässä kunnossa pitkään. Vahva runko, laadukkaat pehmusteet ja huolellisesti tehty jousitus pitävät huolen, että saat nauttia sohvastasi useita vuosia. 

2. Puhdista sohva säännöllisesti  

Säännöllinen puhdistus ja hoito auttavat pitämään lian ja pölyn loitolla. Imuroi sohva viikoittain pintalian poistamiseksi ja käytä sopivaa puhdistus- tai hoitoainetta muutaman kuukauden välein (tai tarvittaessa useammin). Maskun valikoimasta löytyvä suoja-aine on myös mahtava apu, sillä se muodostaa sohvan pintaan näkymättömän suojakerroksen ja näin ollen helpottaa sohvan puhtaanapitoa.

3. Vältä sohvaan kohdistuvaa suoraa auringonvaloa 

Auringonvalo voi haalistaa sohvakankaan väriä, joten sijoita huonekalut mahdollisuuksien mukaan pois suorasta auringonvalosta.

4. Hanki oikeanlaiset tahranpoistoaineet 

Roiskeita sattuu, mutta niiden ei tarvitse jämähtää sohvan pintaan ikuisiksi ajoiksi. Huonekalukankaille ja nahkaverhoiluille on olemassa omat tahranpoistoaineensa, joiden avulla saat tahrat poistettua mahdollisimman hellävaraisesti. Tahrat kannattaa poistaa heti, jotta lika ei pinty sohvakankaaseen. 

5. Pöyhi sohvatyynyjä säännöllisesti 

Jos haluat välttää sohvatyynyjen epätasaisen kulumisen, pöyhi ja ravistele tyynyjä aina silloin tällöin. Näin toimimalla tyynyihin ei synny suuria painaumia. Irrotettavia sohvatyynyjä kannattaa myös tuulettaa ulkona.