Etusivu / Artikkelit / Tervetuloa kotiin – miten asuntosi eteinen tervehtii sinua?

Tervetuloa kotiin – miten asuntosi eteinen tervehtii sinua?

Tervetuloa kotiin – miten asuntosi eteinen tervehtii sinua?

Käytännöllisyys, tilavuus ja kaunis ilme ovat toisinaan hankala yhdistelmä etenkin lapsiperheissä. Kenkiä, kuraisia vaatteita, miljoonia käsineitä, päähineitä ja huiveja löytyy joka lähtöön, puhumattakaan repuista ja laukuista. Usein kodin sisääntuloaula alkaakin muistuttaa romuvarastoa ja mitä pidempään sen virka on olla tavaroiden kaatopaikka, on kotiin saapuvan rauha ja fengshuit hukassa heti kynnyksen ylitettyään.

Minkälaisia sisustusratkaisuja sitten kannattaisi tehdä eteisen viihtyvyyden sekä käytännöllisyyden lisäämiseksi? Tässä muutama hyväksi todettu vinkki:

Vaatteiden ja kenkien ei tarvitse lojua ovella kaikkien näkyvillä. Pystymalliset naulakot, sirot lipastot ja kaapit pitävät asusteet sekä vaatteet järjestyksessä ja poissa jaloista.

Maskun valikoimasta löytyy lipastoja ja senkkejä monessa eri koossa sekä mallissa. Leveämpiin laatikoihin sujahtavat mukavasti kylmien kelien asusteet sekä lemmikkien hihnat ja sadevaatteet. Kalusteen päälle voi asettaa esimerkiksi kulhon avaimia tai kauniin kukkakimpun. Pienistä lipaston laatikoista voi tehdä niin sanottuja miljoonalaatikoita, joihin pienet tarve-esineet ja aarteet saa piilotettua turvaan.

Siro penkki eteisessä jättää mukavasti kulkutilaa ja tarjoaa samalla helpotusta esimerkiksi kenkien pukemiseen. Maskun myymälöistä ja verkkokaupasta löydät muun muassa Rowico-sarjan penkit näppärällä säilytystilalla. Penkin alla olevaan laatikkoon voit piilottaa ylimääräiset kengät tai pipot ja käsineet. Halutessasi Rowicon penkin saat myös kahdella tai kolmella laatikolla, jolloin eri tavaroiden lajittelu omiin lokeroihinsa käy helpommin.

Pienissä tiloissa seinän pinta-alaa kannattaa hyödyntää koko huoneen korkeudelta, mutta varoa täyttämästä tilaa kuitenkaan liikaa. Avaruutta huoneeseen saa esimerkiksi vaaleilla sävyillä, mutta myös suurikokoinen peili tuo tilan tuntua oikeaan paikkaan asetettuna.

Kun säilytystilat ovat kunnossa, on viihtyisyyttä helppo lisätä sopivilla matoilla, valaisimilla sekä tietysti erilaisilla tekstiileillä. Lipaston päälle tai seinälle lisätty liitutaulu lämpimin toivotuksin tervehtii tulijaa, eikä tunnelmavalaistustakaan tarvitse karttaa, vaikka kyseessä onkin ”vain” eteinen.

Maskun valaisinvalikoiman Sessak-sarja tarjoaa valoa moniin tiloihin ja käyttötarkoituksiin. Sessak on porvoolainen perheyritys, joka on tuonut valoa suomalaisiin koteihin jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Sessak-valaisimet ovat ainutlaatuisia ja persoonallisia kodin helmiä, joiden avulla luot lämmintä tunnelmaa myös kotisi eteiseen.

Muistahan, että vaikka sisustusinspiraatio iskisi keskellä yötä, Maskun verkkokauppa palvelee ympäri vuorokauden ja puhelinmyyntiimme saat yhteyden joka päivä klo 22.00 saakka. Voit tutkia valikoimaa ja tehdä ostoksia silloin, kun sinulle parhaiten sopii ja tilata tuotteet helposti kotiinkuljetuksena. Mikäli kaipaat kaveria ideointiin, piipahda myymälässämme juttelemassa asiantuntevan henkilökuntamme kanssa.