Etusivu / Artikkelit / Unen laatu ja hyvinvointi - kuinka valita oikea sänky?

Unen laatu ja hyvinvointi - kuinka valita oikea sänky?

Unen laatu ja hyvinvointi - kuinka valita oikea sänky?

Kun kyseessä on unen laatu ja kokonaisvaltainen hyvinvointi, on oikean sängyn valinta ensiarvoisen tärkeää. Hyvä uni edistää fyysistä kuntoa, terveyttä ja päivittäistä toimintakykyä. Ideaalitilanteessa vietämme unten mailla eli sängyssä jopa kolmasosan koko elämästämme. Mutta miten valita juuri sinulle sopiva sänky?  

1. Määrittele tarpeesi 

Ennen sänkyostoksille lähtemistä on tärkeää tunnistaa omat tarpeet ja mieltymykset. Pohdi esimerkiksi nukkumisasentoasi, kehosi painopisteitä ja mahdollisia selkäongelmia. Lisäksi kannattaa suunnitella, millainen sänky sopii ulkonäöllisesti makuuhuoneesi sisustukseen.

2. Kokeile eri vaihtoehtoja 

Sänkyä kannattaa testata ennen ostopäätöksen tekemistä. Vieraile lähimmässä Masku-myymälässäsi kokeilemassa erilaisia malleja. Sängyssä maatessasi kiinnitä huomiota etenkin mukavuuteen, tukeen sekä patjan kovuuteen. Asiantuntevat ja koulutetut myyjämme auttavat mielellään oikeanlaisen nukkumisratkaisun löytämisessä. 

3. Valitse sopiva patja 

Patjan tyyppi ja kovuus vaikuttavat merkittävästi unen laatuun. Vaihtoehtoina ovat muun muassa pussijousitetut patjat, muistivaahtopatjat ja luonnonkumista valmistetut patjat. Jokaisella patjatyypillä on omat erityisominaisuutensa, joten valitse oman kehosi tarpeisiin sopivin vaihtoehto. Lisää eri patjavaihtoehdoista pääset lukemaan täältä! 

4. Huomioi makuuhuoneen koko ja mittasuhteet

Sängyn tulee mahtua makuuhuoneeseen vaivattomasti. Mittaa huolellisesti kohta, johon sänky on tarkoitus sijoittaa, ja valitse sen perusteella oikeankokoinen vaihtoehto. Muista myös varata riittävästi tilaa liikkumiselle sängyn ympärillä. 

5. Pohdi, hyötyisitkö lisäominaisuuksista

Huippuominaisuuksilla varustettu moottorisänky on suosittu valinta. Moottorisängyn päätyjä saa säädettyä vaivattomasti kauko-ohjaimella, jolloin esimerkiksi sängyssä lukeminen on miellyttävämpää. Oikeaan asentoon säädetty moottorisänky tarjoaa helpotusta esimerkiksi selkävaivoihin, kuorsaukseen sekä refluksitaudin oireisiin.

Valitsemalla oikean sängyn voit parantaa unesi laatua ja edistää kehosi palautumista levossa. Älä koskaan tingi unesta – se on hyvinvointisi tärkeimpiä kulmakiviä!