Etusivu / Artikkelit / Näin valitset puutarhakalusteet – viisi vinkkiä oikeanlaisten ulkokalusteiden valintaan

Näin valitset puutarhakalusteet – viisi vinkkiä oikeanlaisten ulkokalusteiden valintaan

Näin valitset puutarhakalusteet – viisi vinkkiä oikeanlaisten ulkokalusteiden valintaan

Kauniit puutarhakalusteet herättävät ulkotilat henkiin pitkän talven jälkeen. On ihanaa, kun voi viimein nauttia raittiista ilmasta helposti omalta terassilta käsin. Mutta mitä kaikkea tulee huomioida puutarhakalusteita valitessa? Kysy itseltäsi ainakin seuraavat kysymykset:

1. Millainen on sisutettava alue?

Oletko sisustamassa katettua terassia, lasitettua parveketta vai avonaisempaa tilaa? Avonaisempaan ulkotilaan kannattaa valita ensisijaisesti sellaisia kalusteita, jotka kestävät Suomen kesän vaihtelevia sääolosuhteita. Katetun tilan sisustamisessa sen sijaan voi olla aavistuksen huolettomampi. Esimerkiksi juuttimaton voi sijoittaa lasitetulle parvekkeelle, mutta avonaisella terassilla se saattaa mennä huonoksi. 

Maskun valikoimasta löydät lukuisia huoltovapaita puutarhakalusteita, joiden suhteen ei tarvitse olla huolissaan rajummillakaan ilmoilla. Laadukkaat materiaalit varmistavat, että kalusteet säilyvät hyvänä pitkään. Esimerkiksi polyrottingista, metallista tai muovista valmistetut puutarhakalusteet kestävät talven yli ulkona, mutta ne on kuitenkin hyvä suojata lumelta. 

Lisäksi puutarhakalusteiden valinnassa on olennaista tilan koko. Isompaan tilaan mahtuu useampia kalustesettejä, jolloin kannattaa huomioida myös niiden yhteensopivuus. Yhteneväinen sävymaailma tekee lopputuloksesta harmonisen.

2. Minkä tyyliset puutarhakalusteet miellyttävät kaikkein eniten?

Parhaat puutarhakalusteet ovat sellaiset, jotka miellyttävät käyttäjäänsä päivästä toiseen. Inspiroidutko enemmän vaaleasta vai tummemmasta värimaailmasta? Ilahduttaako maalaisromanttinen terassisisustus vai kaipaatko minimalistista tyyliä ulkotiloihin? Omaa makua ja mieltymyksiä kuunnellen löytyy ne kaikkein upeimmat puutarhakalusteet terassille ja parvekkeelle

Mikäli kuitenkin haluat seurata myös ajankohtaisia trendejä, ovat raikkaat sävyt ja maanläheiset materiaalit juuri nyt pinnalla. Ulkotiloja saa sisustaa rohkeammin kuin koskaan aiemmin – älä siis ujostele värien tai kokoonpanojen suhteen, vaan päästä luovuutesi valloilleen. Erilaisilla aurinkovarjoilla, kukka-asetelmilla ja pienemmillä kalusteilla, kuten säilytyslaatikoilla ja aurinkotuoleilla luot pihapiiriin lisää yksityiskohtia.

3. Miten käytät ulkotilojasi?

Kuuluuko elämäntyyliisi puutarhanhoito, kokkailu kesäpihalla vai rento lekottelu auringon alla? Valitse puutarhakalusteet ennen kaikkea tarpeiden mukaan. Rauhallisemman kesästä nautiskelijan kannattaa panostaa mukavaan ulkosohvaan tai korikeinuun. Aktiivinen puuhastelija sen sijaan kaipaa pihalleen tekemistä ja voisi ilahtua esimerkiksi kesäkeittiöstä tai kasvihuoneesta. Myös helposti liikuteltava puutarhatuoli tekee kesäpihalla puuhastelusta mukavampaa.

Mikäli ulkotiloissa ruokaillaan paljon, on ulos suunniteltu ruokailuryhmä ehdoton valinta. Mukavasti muotoillun ruokailuryhmän äärellä on ihana viettää pidempiäkin lounashetkiä. Kauniit puutarhakalusteet viimeistelevät kesätunnelman ja tekevät pihasta aidosti viihtyisän. Pienemmälle terassille kannattaa valita ne puutarhakalusteet, jotka tulevat kaikkein kovimpaan tarpeeseen. Suurelle terassille taas voit asetella monenlaisia kokonaisuuksia ja lisätä oman paikan myös ulkoporealtaalle tai riippukeinulle.  

4. Mitä puutarhakalusteet saavat maksaa?

Puutarhakalusteita löytyy monelle eri budjetille. Kaikkein laadukkaimmat kesäkalusteet ilahduttavat käyttäjäänsä vuosikausia, mutta hyvät ulkokalusteet voi löytää pienemmälläkin budjetilla. Hintaa tarkkaillessa kannattaa suunnata huomio etenkin valmistusmateriaaliin. Laadukas materiaali on kaikkein varmin tae hyvälle kestokyvylle. On järkevää panostaa sellaisiin kalusteisiin, jotka säilyvät hyvänä kesästä toiseen.

Maskun maan laajimmasta kesäkalustevalikoimasta löytyy jokaiselle kukkarolle jotakin. Valikoimassamme ovat edustettuina monenlaiset tyylit, värit ja materiaalit. Meiltä löydät puutarhasi sisustukseen säänkestävät ulkosohvat, puutarharyhmät, puutarhapöydät, puutarhatuolit, terassi- ja parvekekalusteet, aurinkotuolit, polyrottinkikalusteet ja aurinkovarjot. Ulkokalusteet, kuten korikeinut, riippumatot ja pihakeinut tarjoavat rentouttavan lepohetken kauniina kesäpäivänä.

5. Miten aiot säilyttää puutarhakalusteitasi talvella?

Jo ennen puutarhakalusteiden hankintaa kannattaa pohtia, minne sijoitat puutarhakalusteet talven ajaksi vai onko niiden tarkoitus olla ulkona ympäri vuoden. Helposti pinottavat puutarhatuolit saat mahtumaan näppärästi varastoon. Mikäli pihaltasi uupuu vaja säilytystä varten, löydät Maskun valikoimasta myös helposti koottavat pihavajat, joiden suojissa puutarhakalusteetkin pysyvät hyvinä.

Jotkin parveke- ja terassikalusteista voi ottaa sisäkäyttöön talven ajaksi. Esimerkiksi rottinkikalusteet tai somat sohvapöydät soveltuvat mainiosti sisällekin. Myös puutarhakalusteille suunnitellut suojahuput ovat hyödyllisiä lisävarusteita, jotka helpottavat kalusteiden kunnossapitoa.

Tutustu Maskun puutarhakalusteiden ajankohtaisiin tarjouksiin täällä!

Artikkeliin liittyviä tuotteita

.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......