Etusivu / Artikkelit / Miksi valita moottorisänky?

Miksi valita moottorisänky?

Miksi valita moottorisänky?

Moottorisänkyjä on ollut markkinoilla pitkään, mutta tiesitkö miten monipuolisia hyötyjä monet käyttäjät ovat todenneet saaneensa moottorisängyssä nukkumisen ansiosta? Moottorisängyt ovat mukavia lukiessa, kun päädyn voi säätää mukavaan istuma-asentoon, mutta lue miten monipuolisia muita hyötyjä moottorisängyistä on vuosien käyttäjäkokemuksilla saatu. 

Moottorisängyn mahdollisia hyötyjä

1. Helpotusta selkäkipuihin

Kun sänkyä pystyy säätämään molemmista päädyistä, saa selkäranka enemmän tukea ja iskiashermoon kohdistuva paine useimmiten vähenee. Säätösänkyjen on usein todettu vähentävän iskiasvaivojen aiheuttamia kipuja.

Säädettävyys mahdollistaa selällään nukuttaessa maksimaalisen mukavuuden, koska patjan voi muotoilla vastaamaan oman vartalon muotoja.

Nostamalla pääpäätyä alaselän paine vähenee ja mahdolliset niskavaivat saattavat helpottua. Myös kevyellä päädyn nostamisella voit helpottaa selkärangan ja niskan asentoa ja nukkua levollisemmin. 

Jalkapäätyä nostamalla polvet koukistuvat ja ei-haluttu paine selkärankaan kevenee. Jalkapäädyn nostaminen vilkastuttaa myös jalkojen verenkiertoa, joka saattaa helpottaa levottomien jalkojen aiheuttamaa ikävää paineen tunnetta.

2. Apua uniapnean, kuorsaamisen ja astman helpotukseen

Monella kuorsaamista esiintyy selällään nukuttaessa, kun niskan huono asento luo ylimääräistä painetta henkitorveen aiheuttaen sen tiivistymistä ja luoden kuorsauksen tunnusomaisen äänen. Kun pääpäätyä nostetaan, henkitorven paine helpottuu ja ongelmaa usein poistuu tai vähenee merkittävästi.

Kuten kuorsaaminenkin, uniapnea ja astma ovat molemmat hengitystieongelmia. Molempien aiheuttamia ongelmia voidaan helpottaa nostamalla pääpäätyä. Päädyn säätäminen oikeaan asentoon parantaa ilman virtausta, vähentää vastusta nenäkanavissa ja mahdollistaa paremman, keskeytymättömän unen. Vapaammin virtaava ilma vähentää mahdollista riskiä astmakohtaukseen. 

3. Refluksioireiden ja närästyksen lievitys

Lähes huomaamaton, 10-20cm pääpäädyn nostaminen auttaa pitämään vatsan hapot vatsassa, eivätkä ne nouse yhtä helposti ylös ruokatorveen kuin ehkä perinteisessä sängyssä täysin suorassa asennossa nukkuessa. Tämä auttaa ruoansulatuksen toimintaa parantaen unenlaatua ja kehon rentoutumista.

4. Unettomuuden hoito

Riippumatta siitä, johtuuko unettomuus kehon kivuista vai levottomasta mielestä, moottorisänky tarjoaa useita asentoja maksimaaliseen mukavuuteen pääsemiseksi.

Toimiva verenkierto ja hapensaanti auttavat sinua nukahtamaan nopeammin ja mahdollistaa pidemmän syvän unen jakson, jonka avulla keho ja mieli palautuvat ja virkistyvät. Oikein valittu patja vähentävät myös yöllä tapahtuvaa sängyssä pyörimistä ja siitä johtuvaa heräilyä.

5. Ruoansulatus

Nukkuessa ihmisen elimistö prosessoi ja sulattaa päivän aikana syötyä ruokaa. Tasaisella patjalla nukkumisesta on löydetty yhteys moniin ruoansulatuksen vaivoihin.

Näistä vaivoista kärsivien on todettu saavan säätösängystä apua nostaessaan pääpäätyä noin 15cm ruoansulatuksen toimivuutta edistääkseen. Nukkuessasi et todennäköisesti edes huomaa päädyn olevan pienesti koholla, mutta tämä pieni muutos saattaa mahdollistaa paremman unen ja virkeän heräämisen aamulla elimistön toimittua yön aikana oikein.

6. Parempi verenkierto

Henkilöille, jotka kärsivät verenkiertoon liittyvistä ongelmista, säädettävä sänky on suositeltava hankinta. Sängyn säädettävyydellä voidaan minimoida painepisteiden syntyminen ja helpottaa verenkierron oikeaa toimintaa. 

7. Erilaiset reumat ja kivun lievitys

Nivelreuman ja muiden ikävien sairauksien aiheuttamia kipuja on mahdollista helpottaa säätösängyllä. Kankeiden ja kivuliaiden nivelten painetta voidaan poistaa asettamalla sänky asentoon, jossa kipupisteisiin ei kohdistu painetta ja näin unen laatu usein paranee.

8. Jalkojen turvotus

Jalkojen turvotus on monille yleinen ja tuttu vaiva. Niin erilaiset sairaudet kuin myös raskaus aiheuttavat monille jalkojen turvotusta. Tiesitkö, että tasaisella alustalla nukkuminen aiheuttaa nesteiden kasaantumista ja mahdollisesti myös paineentunnetta ja kipua? Pahimmillaan pitkään jatkunut jalkojen turvotus vaikuttaa unen laatuun ja vaikeuttaa virkeänä heräämistä.

Säätämällä jalkapäätyä sinulle sopivaksi turvotus vähenee, uni paranee ja kivut lievittyvät.

Suonikohjujen ehkäisemiseksi on suositeltavaa seisomatyötä tekevien käydä pitkälleen työpäivän jälkeen ja säätää jalat hetkeksi ylös verenkierron vilkastuttamiseksi.

9. Mukavuutta elämään!

Teemme sängyssä paljon muutakin kuin nukumme. Esimerkiksi luemme, teemme töitä, katsomme televisiota ja joskus jopa syömme.
Normaalisti tyynyjä kasattaessa emme ikinä saa miellyttävää asentoa ja useimmiten olemme epäergonomisessa asennossa.

Säätämällä selän asennon sopivaksi, voimme istua sängyssä kuten maailman mukavimmassa nojatuolissa ja nauttia kaikista asioista mistä haluamme sängyssä nauttia.

10. Edistä itsenäisyyttä

Ikääntyminen, sairaus tai onnettomuus voivat asettaa meidät petipotilaaksi pitkäksi aikaa. Liikkumisen hankaloiduttua sänkyyn mennessä tai sieltä noustessa voi esiintyä ikäviä haasteita.
Moottorisänky voi vähentää avun tarvetta ja mahdollistaa pidemmän itsenäisen elämän.

Olemme yksilöitä ja jokainen keho tarvitsee erilaisen tuen. Tästä syystä valikoimamme onkin laaja ja vaihtoehtoja on paljon, jolloin voimme vastata jokaisen tarpeisiin. Todetut moottorisänkyjen hyödyt ovat aina yksilöllisiä ja oikean patjan valinta on sänkyä ostettaessa tärkeää. 

Katso tästä valikoimamme tai poikkea lähimmässä myymälässä testaamassa sänkyjämme. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa mielellään kaikissa sänkyvalinnassa askarruttavissa kysymyksissä.   

Artikkeliin liittyviä tuotteita

.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......