Etusivu / Artikkelit / Sohvan ostajan opas

Sohvan ostajan opas

Sohvan ostajan opas

Etsitkö täydellistä sohvaa omaan olohuoneeseesi? Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset ennen uuden sohvan valitsemista: 

Millaista kestokykyä toivot sohvaltasi?

Sohvan kestokykyyn vaikuttaa ensisijaisesti valmistusmateriaalit sekä sohvaan kohdistuva kulutus. Vahvarunkoinen sohva on yleensä valmistettu massiivipuusta. Lisäksi sohvan jousisto vaikuttaa sen istuttavuuteen yhdessä täytteiden kanssa. Esimerkiksi muistivaahto on mahtava täyte sohvassa, sillä se muotoutuu aina uudelleen ja uudelleen menettämättä ryhtiään. 

Martindale-arvo kertoo kankaan kulutuksenkestosta. Esimerkiksi lapsiperheisiin suositellaan vahvoja verhoiluja, joiden Martindale-arvo ylittää 25 000. Mikäli tahdot sohvasi näyttävän hyvältä vielä useiden vuosien päästä, kannattaa satsata ensiluokkaiseen verhoiluun sekä kestäviin runkomateriaaleihin. 

Lue lisää eri kankaista ja niiden testausmenetelmistä täältä. 

Miltä haluat sohvasi näyttävän? 

Sohvia löytyy lukuisissa eri malleissa. Sohvan ulkonäköön vaikuttaa muotoilun ohella paljon myös väri. Vaaleat sohvat tuovat tilaan kaunista harmoniaa, värikkäät sohvat ovat upeita katseidenvangitsijoita ja tummat sohvat puolestaan ilahduttavat sillä, ettei pinnassa näy pienet tahrat kovin herkästi. 

Sohvan muotokieli voi olla ihanan muhkea tai siro ja minimalistinen – valinnanvaraa riittää yllin kyllin. Toiset etsivät nimenomaan pehmoista löhösohvaa, kun taas toisille skarpimpi malli on oikea valinta. Lisäksi sohvan selkänoja voi olla korkea tai matala ja käsinojat kapeat tai leveät. 

Pohdi myös, millaiset jalat tahtoisit sohvaasi? Innostutko enemmän kapeista metallijaloista, puisista jaloista vai sohvasta, jossa ei jalkoja ole lainkaan? Korkeat jalat helpottavat imurointia sohvan alta. Useimpiin sohviin on saatavilla erilaisia jalkoja, joita voi tarvittaessa myös vaihtaa. 

Maskun myymälöissä pääset tuunaamaan itsellesi juuri unelmiesi sohvan. Voit valita mallin mielesi mukaan ja suunnitella siihen juuri oikeanlaisen värin sekä jalkamallin. Räätälöimällä sohvan itse, saa usein sen kaikkein rakastetuimman lopputuloksen. 

Minkä kokoinen sohva on paras valinta sinun kotiisi?

Onko taloutesi pieni vai suuri? Käykö luonasi usein vieraita kylässä? Pienempään kotiin sopii mainiosti 2-istuttava tai 3-istuttava sohva. Myös 3-istuttava divaanisohva on mukavan kompakti valinta pienempään talouteen. 

Suurempaan perheeseen sen sijaan kannattaa hankkia hieman kookkaampi sohva. Esimerkiksi u-kulmasohva tai avokulmasohva tarjoaa mukavasti tilaa suuremmallekin seurueelle. Sohvia voi myös yhdistellä ja tehdä kotiin sohvaryhmän, jossa on esimerkiksi yksi 3-istuttava sohva, yksi 2-istuttava sohva sekä muutamia nojatuoleja. 

Vuodesohva vai tavallinen sohva?

Hyötyisitkö sohvasta, jonka saa levitettyä vuoteeksi? Vuodesohva ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja tarjoaa mukavan paikan yövieraillesi. Helppokäyttöiset vuodesohvat eivät vaadi nykimistä ja riuhtomista, vaan avautuvat pediksi vaivattomasti. 

Vuodesohva on hyvä valinta myös vierashuoneeseen. Sohva vie monesti vähemmän tilaa kuin sänky, ja tekee tilasta monikäyttöisemmän. Pieni vuodesohva mahtuu näppärästi myös lastenhuoneeseen tai suuremman makuuhuoneen yhteyteen. 

Tutustu Maskun sohvavalikoimaan ja löydä oma suosikkisi!