Etusivu / Artikkelit / Sohvanvaihtoprojekti - Kuinka päivittää sisustus uudella sohvalla

Sohvanvaihtoprojekti - kuinka päivittää sisustus uudella sohvalla?

Sohvanvaihtoprojekti - kuinka päivittää sisustus uudella sohvalla?

Olohuone on kodin sydän, ja sohva toimii usein sen keskipisteenä. Sohvan tyyli vaikuttaakin merkittävästi koko olohuoneen tunnelmaan. Vaalea sohva luo ympärilleen harmonista ilmettä, kun taas tumma sohva on näyttävä valinta. Lisäksi sohvan muotokieli vaikuttaa siihen, onko sisustuksen yleisilme rento, minimalistinen vai moderni.

Jos olet suunnitellut uuden sohvan hankintaa, nappaa talteen nämä vinkit ja vie sohvanvaihtoprojekti onnistuneesti maaliin:

1. Huomioi sisustuksen tyyli: Ennen kuin valitset uuden sohvan, mieti, millainen tyyli sopii nykyiseen sisustukseesi. Luonnehtisitko tyyliäsi skandinaaviseksi, moderniksi vai perinteiseksi? Valitse sohva, joka täydentää kokonaisuutta ja istuu ilmeeseen mutkattomasti. Meiltä Maskusta löydät maan laajimman sohvavalikoiman, joka tarjoaa jokaiselle jotakin.

2. Värivalinta vaikuttaa: Sohvan värillä on suuri vaikutus huoneen tunnelmaan. Rohkea väri voi tuoda piristystä, kun taas neutraalit sävyt tarjoavat ajattoman ilmeen. Mieti myös seinien ja muiden tekstiilien sävyjä, jotta sohva sulautuu saumattomasti ympäristöön.

3. Koko ja muoto: Tilankäyttö on tärkeää. Mittaa olohuoneesi tarkasti ja harkitse, millainen sohvan koko ja muoto toimii parhaiten tilassa. Kulmasohva, divaani vai kenties perinteinen kolmen istuttava? Valitse vaihtoehto, joka hyödyntää huoneen mallin ja neliöt optimaalisesti. Pienessä tilassa suuri sohva voi näyttää ahtaalta ja isossa huoneessa puolestaan liian pieni sohva saattaa luoda keskeneräisen ilmeen.

4. Materiaalivalinta: Arjen tarpeet vaikuttavat materiaalivalintaan. Jos perheessäsi on lapsia tai lemmikkejä, helppohoitoiset ja kestävät materiaalit ovat ehdoton valinta. Samalla materiaali vaikuttaa sohvan ulkonäköön ja tuntuun. Esimerkiksi helposti puhdistettavien AquaClean-kankaiden näkymätön molekyylikerros estää lian imeytymisen tekstiilin pintaan, ja on näin ollen mahtava valinta lapsi- ja lemmikkiperheisiin. Tutustu Maskun laajaan verhoiluvaihtoehtovalikoimaan myymälöissämme ja löydä omiin tarpeisiisi sopiva kangasvalinta!

5. Yksityiskohdat ja toiminnallisuus: Pienet yksityiskohdat voivat tehdä suuren eron. Tarkastele erilaisia jalkamalleja ja käsinojien muotoja. Ihastutko enemmän siroihin elementteihin vai muhkeisiin muotoihin? Lisäksi kannattaa tutustua joidenkin sohvien käteviin lisäominaisuuksiin, kuten säilytystilaan ja vuodemekanismiin.

Sohvanvaihtoprojekti on jännittävä askel kohti sisustuksen uudistumista. Huolellisella suunnittelulla olohuoneesi saa päivitetyn ilmeen ja perheesi lisää tilaa rentoutumiselle!

Tutustu Maskun sohvavalikoimaan ja löydä unelmiesi sohva edullisesti!