Etusivu / Artikkelit / Paras sohva sinulle - 7 vinkkiä sohvan valintaan

Paras sohva sinulle - 7 vinkkiä sohvan valintaan

Paras sohva sinulle - 7 vinkkiä sohvan valintaan

Vaikeuksia sopivan sohvan valinnassa? Ei hätää, Maskun vinkkien avulla hankit juuri oikean yksilön oman olohuoneesi keskiöön. Paras sohva löytyy, kun pohdit tarkkaan, millaisia ominaisuuksia sohvaltasi odotat!

1. Mittaa sohvalle suunniteltu paikka ja huomioi sohvan koko 

Sohvan valinta on syytä aloittaa sohvalle suunnitellun alueen mittaamisella. Mittaa paikka sekä pituus- että leveyssuunnassa, ja huomioi myös mahdolliselle divaanille tai rahille suunniteltu kohta. Suurempi sohva mahdollistaa pötköttelyn yhdessä perheen kanssa, kun taas pienempiin talouksiin ja asuntoihin saattaa paremmin sopia sirompi malli.

2. Kuinka käytät sohvaasi? 

Oletko enemmän loikoilija vai istuskellen seurustelija? Netflix-maratoonari kaipaa alleen ihanan upottavan löhöilysohvan, kun taas vieraita ja seurustelua varten suunnatun sohvakaluston on hyvä olla priimalaatuinen etenkin istuinmukavuudeltaan. Esimerkiksi korkea selkänoja, taidokkaasti suunniteltu jousitus ja tukevat käsinojat tekevät istumisesta mukavampaa.

3. Valitse sopiva verhoilumateriaali 

Mikäli sohvalle tulee taloudessasi paljon käyttöä, on järkevää satsata ensiluokkaisista materiaaleista valmistettuun sohvaan. Sohvakankaiden laaduissa on jonkin verran eroja, ja kangas kannattaakin valita nimenomaan kulutuksen mukaan. Kankaat myös tuntuvat hyvin erilaisilta – haaveiletko ihanan pehmeästä sametista, karheammasta huonekalukankaasta vai kestävästä nahkapinnasta?

Lisää huonekalukankaista ja niiden kulutuksenkestosta pääset lukemaan täältä

4. Millaisia ominaisuuksia sohvassa tulee olla?

Kaipaatko sohvaltasi jotakin ekstraa? Mekanismisohvat tarjoavat mahtavat puitteet esimerkiksi elokuvan katseluun. On ihanaa, kun voi oikaista jalkansa tai säätää selkänojan juuri optimaaliseen asentoon. Vuodesohva puolestaan järjestää mukavan paikan yövieraille. Joissakin vuodesohvamalleissamme on myös kätevä säilytyslaatikko sohvan yhteydessä

Lisäksi kannattaa pohtia, haluatko sohvaasi korkeamman vai matalamman selkänojan? Entä miellyttääkö silmääsi enemmän leveät vai kapeat käsinojat? Toivoisitko sohvan jalkojen olevan matalat vai korkeat? Korkeat jalat helpottavat sohvan alta imurointia. 

5. Valitse huoneeseen sopiva malli

Divaanisohva, avokulmasohva, U-kulmasohva vai perinteisempi 2- tai 3-istuttava sohva? Vaihtoehtojen runsas määrä saattaa saada pään pyörälle. Huoneen muoto ja koko vaikuttavat siihen, millainen sohvamalli on kaikkein paras valinta. Suuressa tilassa pienehkö sohva saattaa näyttää hassulta, kun taas pienessä asunnossa suuri sohva saattaa tehdä tilasta ahtaan. Divaaniosalla varustettujen sohvien kätisyyden voi yleensä valita, jolloin sohvan saa sijoitettua toivotunlaisesti esimerkiksi seinän viereen. 

6. Mikä väri ilahduttaa eniten? 

Haluatko sohvan olevan katseita vangitseva sisustuselementti vai harmonisesti tilaan sulautuva laiskanlinna? Värivaihtoehtoja on satoja erilaisia. Värikäs sohva tekee tilasta hetkessä persoonallisen, mutta perinteisemmät sävyt sopivat sisustukseen kuin sisustukseen. Useimmat Maskun sohvista saa tilattua myymälöiden kautta juuri unelmiesi sävyssä. 

7. Kokeile sohvaa myymälässä 

Paras sohva omaan kotiin löytyy, kun kokeilet istuinmukavuutta paikan päällä myymälässä. Tuntuma on hyvin tärkeä kriteeri pitkäikäistä sohvaa etsittäessä. Toiset pitävät enemmän napakammista sohvista, kun taas toisille upottavan pehmeä sohva on kaikkein mieluisin valinta. 

Tutustu Maskun suureen sohvavalikoimaan netissä tai myymälöissä!