Etusivu / Huoneet / Makuuhuone / Patjat ja sängyt / Vieraspatjat

Vieraspatjat

Vieraspatjat, ilmapatjat, vaahtomuovipatjat

Valitse sopiva vieraspatja yövieraillesi. Vieraspatjat ovat tarpeellisia hankintoja, mikäli luonasi majoittuu silloin tällöin yövieraita. Perinteinen vaahtomuovipatja on hyvä valinta, mutta pumpattava ilmapatja tai vuoderahi vie säilytyksessä vähemmän tilaa.

Pumpattava ilmapatja mahtuu pieneenkin tilaan, kuten vaatekaappiin tai varastoon. Ilmapatjan voi myös ottaa mukaan reissuun aina tarvittaessa. Ilmapatjalla on yllättävänkin mukava nukkua, mutta ilmapatjaa ei kuitenkaan suositella päivittäiseen käyttöön.

Vuoderahia puolestaan ei tarvitse piilottaa kaapin perukoille, vaan se toimii tyylikkäänä sisustuselementtinä myös arjessa. Rahi on mukava lisä olohuoneen sisustukseen ja toimii tarpeen vaatiessa lisäistuimena tai pienenä apupöytänä.

Millainen vieraspatja on paras valinta?

Kun valitset patjaa vieraillesi, kannattaa miettiä heidän makuumieltymyksiään. Haluavatko vieraasi mieluummin pehmeän vai hieman kovemman patjan? Tarvitsevatko he paljon nukkumistilaa vai riittääkö kapeampikin makuualusta? Lisäksi kannattaa pohtia, ovatko vieraat yleensä luonasi vain muutaman yön vai pidempään. 

Iso vai pieni vieraspatja?

Vieraspatjaa valitessa huomioi patjan koko. Suurella patjalla vieraasi voivat nukkua mukavasti ja patjalle mahtuu kaksikin henkilöä yhtäaikaisesti. iso patja kuitenkin vie enemmän tilaa, jolloin sen säilyttäminen saattaa olla haastavaa.

Maskun valikoimasta löydät sekä yhden että kahden hengen ilmapatjoja ja vaahtomuovipatjoja. Ilmapatjoihin on saatavana lisävarusteena myös helppokäyttöinen käsipumppu.

Haussa halpa vieraspatja, varavuode tai vierassänky?

Kun valitset patjaa vieraillesi, on syytä miettiä, kuinka paljon haluat patjaan satsata ja mikä on budejttisi. Jos vieraita käy luonasi vain silloin tällöin, on edullinen vieraspatja oikein hyvä valinta. Maskusta löydät edulliset vieraspatjat monessa mallissa.

Mitä ottaa huomioon vieraspatjan valinnassa?

Vieraspatjan valintaan vaikuttaa myös säilytystilan koko. Ilmapatjat ovat kätevä ratkaisu silloin, kun tilaa on rajoitetusti, mutta haluat monikäyttöisen ja mahdollisesti mukaan otettavan patjan. Vuoderahi sen sijaan tuo tyyliä ja mukavuutta kotiisi päivittäin. Vuoderahi sopii hyvin esimerkiksi olohuoneen sisustukseen. Jos säilytystilaa kuitenkin on runsaasti, on mukava vaahtomuovipatja mahtava valinta vieraspatjaksi.