Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Olohuone pihalla

Olohuone pihalla

Oli piha sitten iso tai pieni, on se asukkaalleen tärkeä. Siellä puutarhaunelma muuttuu unelmapuutarhaksi. Sormet saa multaan myös parvekkeella, koska pienessäkin tilassa voi kasvattaa kukkien lisäksi vaikka yrttejä ja tomaatteja.

Hyvin suunniteltu piha on toimiva ja helppohoitoinen. Keskeinen osa pihalla viihtymistä ovat oikeanlaiset kalusteet. Ostopäällikkö Ville Vuohijoki Maskun Kalustetalosta kertoo ensimmäisten kesäkalusteasiakkaiden ilmestyvän myymälään kevätauringon mukana. Tämän takia Maskun myymälöissä kesäkalusteet ovatkin jo heti maaliskuussa esillä. Suomen lyhyestä kesästä halutaan saada kaikki irti, joten hankintasuunnitelmat on tehty hyvissä ajoin.

KALUSTEILLA KOKONAISUUS

– Aikaisemmin pihakalusteilla ajateltiin lähinnä vain ruokailuryhmiä, jotka nostettiin grillin viereen. Nyt halutaan olohuone pihalle. Ensimmäinen asia kalusteiden valinnassa onkin se, että mietitään niiden käyttötarkoitusta, halutaanko pihalla ruokailla vai oleskella ja loikoilla.

Monesti päädytään myös kompromissiin. Pihalle nostetaan tukevat käsinojalliset tuolit, jotka sopivat niin mukavaan istuskeluun kuin pöydän äärellekin. Olohuoneen tuntua saadaan sohvista ja matalista pikkupöydistä tai raheista.

– Kokonaisuus on tärkeä pihan ja terassien kalustuksen suunnitteluissa. Taloihin rakennetaan nykyisin isoja terasseja, joihin voidaan koota kalusteryhmiä eri tarkoituksiin. Kesäkalustevalikoimassa onkin otettu oleskelu huomioon. Sohva voi olla iso pesä, jonne mahtuu koko perhe.

Kokonaisuuksiin kuuluvat varjot ja paviljongit. Vuohijoki kertoo niiden suosion kasvavan koko ajan. Isoihin, kestävin paviljonkeihin ollaan valmiita myös satsaamaan rahaa.

YKSIN JA KAKSIN

Perinteinen keinukin pitää pintansa. Siihen tosin hankitaan pehmusteet, joiden kuosi tai värimaailma sopivat pihan muihin kalusteisiin. Keinun moderni versio on riipputuoli, jonka voi tuoda myös parvekkeelle tai terassille, koska se vie keinua vähemmän tilaa. Suosittuja ovat myös sirot kolmenistuttavat keinut.

Koska kalusteilla rakennetaan kokonaisuuksia, löytyy pihalta paikka myös penkille tai yksittäiselle tuolille. Kaunis penkki omenapuun alla on mukava levähdyspaikka. Yrttitarhan siimekseen voi nostaa tuolin, jossa voi istuskella omassa rauhassa.

Isojen ryhmien ja kokonaisuuksien lisäksi kalustevalmistajat tuovat markkinoille monenlaisia pienryhmiä, jotka on tarkoitettu parvekkeille tai patioille. Kahden tuolin ja pöydän ryhmän voi koota myös itse. Puisen pöydän kanssa sopii esimerkiksi polyrottinkinen tuoli. Jos tilaa on vähän, voi tuolin valita mekanismilla. Näin sama tuoli toimii niin ruokailuryhmässä kuin aurinkotuolinakin.

 

TRENDIT VAIHTUVAT

Vuohijoen mukaan kesäkalusteiden trendit muuttuvat vuosittain. Esimerkiksi materiaalit ja kalusteiden muodot vaihtuvat. Toisaalta laadukkaat kalusteet kestävät hyvinkin kymmenen vuotta oikein säilyttyinä ja hoidettuina, joten vaihtelua niihin saadaan esimerkiksi pehmusteita uusimalla.

– Muutos näkyy siinä, että muovikalusteet ovat vaihtuneet polyrottinkiin tai puuhun. Ja oikeastaan kovapuukalusteitakaan, jotka olivat yleisiä vielä viitisen vuotta sitten, ei enää myydä juurikaan.

– Nyt yleisin materiaali on polyrottinki, puun näköinen muovi tai männystä tehty kaluste. Rungot ovat alumiinia. Trendit näkyvät myös väreissä. Aluksi esimerkiksi polyrottinki oli tummaa, nyt tarjolla on ruskeita ja harmaita kalusteita. Mallit vaihtuvat niin, että valikoimassa on aikaisempaa enemmän pajua ja perinteistä rottinkia muistuttavia polyrottinkituotteita. Myös kalusteiden muodot ovat pyöristyneet.