Etusivu / Artikkelit / Joulukodin sisustus – helpot vinkit ja ideat toteutukseen

Joulukodin sisustus – helpot vinkit ja ideat toteutukseen

Joulukodin sisustus – helpot vinkit ja ideat toteutukseen

Joko olet tuonut joulun tunnelmaa sisustukseen? Maskun vinkkien avulla onnistut loihtimaan upean ilmeen kotiisi joulua varten! Pienet yksityiskohdat ja mukavuudellaan hurmaavat puitteet tekevät kodista ihanan paikan joulunviettoon. 

1. Jouluinen väripaletti 

Punainen, vihreä, harmaa, kulta ja hopea – perinteiset jouluvärit toimivat takuulla. Joulun värejä voit ripotella kodin sisustukseen pienin annoksin tai isommalla kädellä. Esimerkiksi punainen torkkupeitto, vihreät koristetyynyt ja kultaiset kynttilät luovat jouluista ilmettä kotiisi pienellä panostuksella. 

2. Jouluvalot 

Valaistus on avainasemassa joulutunnelmaa luodessa. Lisää kodikasta ilmettä valosarjoilla ja kynttilöillä. Iltaisin on ihana ottaa isommat valaisimet pois päältä ja valaista kotia lattiavalaisimien ja pöytälamppujen loisteella. Ulkona puolestaan lyhdyt toimivat upeina sisustuselementteinä. 

3. Muhkeat tyynyt ja torkkupeitot 

Kylminä talvi-iltoina ei ole mitään parempaa kuin kääriytyä lämpimien torkkupeittojen uumeniin hyggeilemään. Myös muhkeat tyynyt sohvalla ja nojatuolissa kutsuvat rentoutumaan pitkän päivän päätteeksi.

4. Jouluiset tuoksut 

Piparkakut, havut ja joulumausteet tuovat iloa kaikille aisteille. Tuoksut luovat välittömästi tunnelman, joka vie ajatukset levolliseen joulunaikaan. 

5. Itse tehdyt joulukoristeet 

Luonnolliset materiaalit tuovat kotiin raikkaan ja lämpimän ilmeen. Sommittele havunoksista kauniita kimppuja maljakoihin tai koreihin. Myös kultaiseksi maalatuista kävyistä saat luotua kauniita asetelmia. 

6. Joulun tärkeimmät kalusteet 

Riittävän tilava ruokapöytä, mukavat tuolit ja pehmoiset loikoilupaikat ovat jouluisin erityisen tärkeitä. Suuren pöydän ääreen saat katettua jouluaterian isommallekin porukalle, kun taas mukavissa tuoleissa istuskelee mielellään pidemmänkin illallisen ajan. Ja miten ihana onkaan köllötellä mukavalla sohvalla joulun välipäivät konvehtirasia kainalossa. 

Kalusteet ja kauniit sisustustuotteet joulukotiin löydät Maskusta – tutustu ajankohtaisiin tarjouksiimme