Etusivu / Artikkelit / Pitääkö ruokapöydän alla olla matto?

Pitääkö ruokapöydän alla olla matto?

Pitääkö ruokapöydän alla olla matto?

Sisustussuunnittelijoilta kysytään usein, että pitääkö ruokailutilassa olla matto? Vastaus riippuu ensisijaisesti kysyjän omista henkilökohtaisista mieltymyksistä, mutta monesti matto saattaa tuoda kaivattua pehmeyttä ruokailutilan tunnelmaan.  

Kaunis matto kokoaa ruokailuryhmän harmoniseksi kokonaisuudeksi ja rajaa tilan tyylikkäästi. Huolellisesti valittu matto viimeistelee sisustuksen ja tarjoaa mukavuutta varpaiden alle. Lisäksi matto suojaa lattiaa ja parantaa tilan akustiikkaa. 

Minkä kokoinen matto ruokapöydän alle? 

Ruokapöydän alle sijoitettavan maton koko kannattaa suunnitella ruokailuryhmän koon mukaan. Varmista myös, että tuoleja voi sujuvasti liikutella maton päällä. Liian pieni matto ruokapöydän alla saattaa aiheuttaa sen, että pöydän äärellä istuessa osa tuolien jaloista on maton ulkopuolella, jolloin istuminen on epämukavaa.

Millainen matto on paras ruokailutilaan? 

Ruokapöydän alla olevaa mattoa tulee puhdistaa säännöllisesti, sillä ruokaa saattaa tippua lattialle etenkin lapsiperheissä. Siksi kannattaa valita maton materiaali sen helppohoitoisuuden perusteella. Esimerkiksi juuttimatto on mahtava valinta ruokapöydän alle, sillä se on helppo ravistella ja imuroida puhtaaksi. Ruokatahrat eivät helposti tartu juuttimaton pintaan, vaan ne saa helposti pyyhittyä pois. Myös monet synteettiset materiaalit, kuten polyesteri tai polypropeeni ovat erinomaisia valintoja ruokailutilaan. 

Matto toimii suojana lattialle 

Sen lisäksi, että matot tuovat tilaan pehmeyttä ja tyyliä, auttaa matto myös suojaamaan lattiaa roiskeilta ja kulumiselta. Ruokapöydän tuoleja liikutellaan paljon, jolloin ne saattavat tehdä lattiaan jälkiä. Jos ruokailutilassasi on parketti- tai laminaattilattia, maton lisääminen voi auttaa suojaamaan sitä naarmuilta.  

Kauniin maton hankkiminen on helppo tapa nostaa ruokailutilan tyyliä ja mukavuutta helposti ja edullisesti – varmista vain, että otat huomioon maton koon sekä materiaalin ennen lopullisen päätöksen tekemistä! 

Tutustu Maskun mattovalikoimaan ja löydä täydellinen matto ruokapöydän alle!