Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Valaisimet ja lamput kodin jokaiseen huoneeseen

Valaisimet ja lamput kodin jokaiseen huoneeseen

Valaisimet ja lamput kodin jokaiseen huoneeseen

Valaistus on yksi sisustuksen tärkeimmistä kulmakivistä. Se luo tunnelman huoneeseen, tekee tilasta kutsuvamman, ja saattaa saada sen näyttämään suuremmalta tai pienemmältä. Koska tarjolla on runsaasti erilaisia valaisintyyppejä, voi olla vaikea tietää, mikä vaihtoehto sopii parhaiten kuhunkin huoneeseen.  

Millainen valaisin olohuoneeseen? 

olohuoneen lamppu

Olohuone on usein kodin keskus, jonne perhe ja ystävät kokoontuvat rentoutumaan ja seurustelemaan. Siksi on tärkeää, että tässä tilassa on erityisen hyvä valaistus. Eri valaistustyyppien yhdistelmä on yleensä paras olohuoneisiin. Kattovalaisimet tai valaisinkiskot antavat huoneeseen yleisvalaistuksen. Työvalaistusta, kuten lattiavalaisimia tai pöytävalaisimia voidaan käyttää lukemiseen tai muihin toimintoihin. Aksenttivalaistuksella, kuten seinävalaisimilla tai upotetuilla valaisimilla voidaan korostaa taideteoksia tai arkkitehtuurisia piirteitä. 

Millainen valaisin keittiöön? 

lamppu keittiöön

Keittiö on toinen tärkeä kokoontumistila monissa kodeissa. Hyvä keittiön valaistus on olennainen ruoanlaiton kannalta. Esimerkiksi kaapin alla olevat valaisimet ovat erinomainen tapa tarjota työvalaistus ja vapauttaa samalla työtilaa. Riippuvalaisimet ovat suosittuja keittiön saarekkeiden tai ruokapöytien yläpuolella. Ruokailutila muuttuu hetkessä näyttävämmäksi, kun sinne sijoittaa persoonallisen kattovalaisimen. 

Millainen valaisin makuuhuoneeseen? 

makuuhuoneen valaisin

Makuuhuoneen on syytä olla rentouttava pakopaikka arjen kiireiden keskellä. Pehmeä ja lempeä valaistus on usein paras vaihtoehto makuuhuoneisiin. Pöytävalaisimet sopivat erinomaisesti sängyssä lukemiseen, kun taas seinävalaisimet voivat tarjota kevyttä valaistusta esimerkiksi pukeutumista varten. Makuuhuoneen valaisin kannattaa valita siten, että valon sävy ei ärsytä illansuussa tai aamuvarhaisella. 

Millainen valaisin työhuoneeseen? 

lamppu työhuoneeseen

Kotitoimistoissa ja muissa työtiloissa hyvä työpistevalaistus on avainasemassa, jotta vältytään silmien rasitukselta ja väsymykseltä työskenneltäessä tietokoneella tai suoritettaessa muita tehtäviä, jotka vaativat keskittynyttä huomiota. Työpöytävalaisimet tai kiinnitettävät lamput ovat ihanteellisia suoran valon antamiseen työtasoille. Työpöytä kannattaa sijoittaa ikkunan lähelle, jotta voit hyödyntää myös luonnonvaloa. 

Huomioi valaisimen sijainti huoneessa 

valaisin keittiössä

Lisäksi on tärkeää huolehtia valaisimien oikeanlaisesta sijoittelusta. Lamput kannattaa asettaa sellaisiin kohtiin, jossa ne antavat kaikkein eniten valoa. Jos esimerkiksi haluat korostaa seinällä olevaa taideteosta, olisi ihanteellista sijoittaa valaisin sen yläpuolelle. Yleisesti ottaen valaisimet kannattaa sijoittaa silmien tasolle, jotta vältetään häikäisy ja varjot. 

Tutustu Maskun valaisinvalikoimaan ja löydä edulliset lamput omaankin kotiisi!