Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Sohva kruunaa saunatilan

Sohva kruunaa saunatilan

Sohva kruunaa saunatilan

Ohjelmistokehitysyhtiö Vincit Oyj:n Hakaniemen toimiston saunatiloista avautuu upea näköala Hakaniemeen ja Pitkällesillalle. Moniruutuisista ikkunoista paistaa aurinko sisään, amppeleiden viherkasvit nauttivat valosta ja muhkea punainen sohva houkuttelee istumaan.

Sisustussuunnittelija Lotta Sydänmaa sai viime kesänä tehtäväkseen Vincitin uusien toimistotilojen sisustamisen Hakaniemessä.
– Ajatusmaailmamme kohtasivat asiakkaan kanssa – alustavat suunnitelmat ja asenne ratkaisivat. Ehdotukseni luonnon elementtien hyödyntämisestä sisätiloissa miellyttivät myös asiakasta, Lotta kertoo.

LUONNON ELEMENTIT PARANTAVAT TYÖHYVINVOINTIA

Lotta Sydänmaalla on oma yritys Verdeco Oy, joka on erikoistunut biofiiliseen työympäristöjen suunnitteluun.

– Luonto on aina ollut lähellä sydäntäni. Kun perustin oman yritykseni neljä vuotta sitten, halusin painottaa luonnon elementtejä suunnittelussa.

Lotta lähti etsimään, löytyisikö aiheesta tutkimustietoa ja löytyihän sitä, vaikka kuinka paljon. Löytyi kokonainen suunnitteluideologia: biophilic design eli biofiilinen suunnittelu. Biofiilisessä suunnittelussa luodaan luonnonläheinen ja ihmiskeskeinen sisustus, joka edistää terveyttämme ja hyvinvointiamme.

– Tutkimusten mukaan luontoelementit toimistossa edistävät työhyvinvointia, vähentävät stressiä ja poissaoloja sekä parantavat luovuutta, keskittymiskykyä ja tehokkuutta, Lotta listaa.

Maailmalla biophilic design on jo iso juttu. – Luontoa voi tuoda toimistoon niin monella tavalla. Olen suunnittelut esimerkiksi sademetsää muistuttavan toimiston, mutta luontoelementit voivat olla paljon hienovaraisempiakin, kuten täällä Vincitin saunatiloissa. Suunnittelun lähtökohta on Lotalla aina kestävyys, vihreys ja ekologisuus.

– Yritykseni nimikin tulee sanoista verde, decoration ja ecological. Näitä kohti pyrin kaikessa suunnittelussani. Tässä ajassa monelle yritykselle vastuullisuus on aivan oleellinen arvo, ja sen halutaan näkyvän myös työtilojen sisustuksessa.

SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAKSI MUKAVA SOHVA

Kun Lotta sai saunatilan sisustussuunnittelun tehtäväkseen, perusremppaa oli jo tehty eli lattiapinnat, keittiö, valaistus ja äänentoisto uusittu.

– Vincitin brändiväri eli punainen näkyi jo vahvasti keittiössä, mutta punaista haluttiin tuoda oleskelutilan sisustukseen vielä sohvan muodossa. Lähdin suunnittelemaan aika rouheaa tilaa, jossa yhdistellään rohkeasti mustaa ja punaista.

Huoneeseen piti saada mahtumaan lounge- alue hengailuun, pelaamiseen ja rentoon oleskeluun sekä mahdollisuus pienien kokouksien pitämiseen.

– Kalusteiden valinnassa tärkeä kriteeri oli, että niiden tuli kestää kosteutta. Ihmiset kuitenkin saunovat täällä ja oleskelevat tiloissa kosteissa pyyhkeissä.

Niinpä sohvan verhoilunkin tuli olla likaa hylkivä ja helposti puhdistettava. – Tärkein kriteeri oli kuitenkin se, että sohvan tuli olla supermukava! Lähdin ihan testiistumaan sohvia eri huonekaluliikkeisiin. Kun Maskussa sitten istahdin tälle Pohjanmaan Kalusteen Matera-sohvalle, tiesin heti, että tässä on täydellinen sohva Vincitille.

Matera on äärettömän mukava istua ja hyvän näköinen. Sohva on pehmeysasteikolla kaikista pehmein. Kankaaksi valikoitui Lauritzonin kestävä samettikangas Luxor, joka sietää kosteutta ja on helppo pitää puhtaana.

Materan voi koostaa eri moduuleista mieleisekseen. Vincitin tiloihin rakennettiin iso kulmasohva, johon mahtuu helposti jopa kymmenkunta ihmistä istumaan. – Halusimme sohvan, joka olisi laadukas ja sitä myötä aikaa kestävä. Ehdoton plussa tämän sohvan kohdalla oli se, että se on kotimainen.

VIHREYS OSANA SISUSTUSIDEOLOGIAA

Toinen saunatilojen merkille pantava piirre ovat lukuisat amppelit, joissa viherkasvit kukoistavat.

– Lattiatilaa ei ollut hukattavaksi, joten päätimme nostaa viherkasvit roikkumaan. Minä hankin ja tuunasin amppelit ja vihersisustus Luwasa valitsi sopivat kasvit ja huolehtii myös niiden hoidosta, Lotta kertoo.

Vincitin muihinkin toimistotiloihin tuli paljon viherkasveja. – Mitä enemmän kasveja, sen parempi. Kasvit parantavat mielialaa, työn tuottavuutta, keskittymistä ja luovuutta. Niiden on todettu vähentävät stressiä, väsymystä ja jopa flunssaisuutta.

Matera-sohvaa hankittiin Maskusta saunatilojen lisäksi neljä kappaletta työtiloihin, tosin eri verhoiluilla. Lotta kehuu, että hän sai Lanternan Maskusta erinomaista palvelua ja toimitukset sujuivat aikataulussa.

UNELMAT KÄVIVÄT TOTEEN YLLÄTTÄEN

Lotasta tuli sisustussuunnittelija melkein vahingossa. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi ja lukenut laskentatoimea, yrittäjyyttä ja innovaatiojohtamista. – Sisustussuunnittelu oli lapsuuden haaveammatti, mutta päädyin opiskelemaan yliopistoon.

Valmistumisen jälkeen Lotta pääsi kuitenkin tekemään yhden toimistotilan sisustuksen ja sana lähti kiirimään. Yht´äkkiä hän huomasi, että hänellä olikin tilauksia jonossa.

– Niinpä päätin perustaa yrityksen ja lähteä tavoittelemaan unelmaani. Kauppatieteilijänä minulla on ollut etua siitä, että puhun samaa kieltä yritysjohtajien kanssa. Siitä iloitsen nyt erityisesti, että yhä useampi yritys haluaa sisustaa omat toimitilansa vastuullisesti ja luonnonmukaisesti, Lotta sanoo.